„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Cinamonas“ 28 puslapis

Aguonų pyragas

Aguonų pyragas 6 asm.

1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
Žymės: pyragas, desertas
Migdoliniai sausainukai

Migdoliniai sausainukai 4 asm.

1. Migdolų riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išdžiovinkite. Mažomis dalimis sumalkite riešutus kavamale, kad gautumėte migdolų miltus.  2. Kiaušinių baltymus suplakite su dviem šaukštais cukraus, įberkite žiupsnelį druskos....
Sumuštiniai su kriaušėmis

Sumuštiniai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir dar kartą skilteles perpjaukite pusiau. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite kriaušes, jas apšlakstykite citrinų sultimis, sukrėskite medų, supilkite vyną, suberkite...
Obuolių apkepėlė

Obuolių apkepėlė 4 asm.

1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru. 2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų,...
Ryžių košė su figomis

Ryžių košė su figomis 3 asm.

1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min. 2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė)

Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis (Maroko virtuvė) 4 asm.

1. Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais. 2. Sunkioje keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepkite mėsą, kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimkite ją ir sudėkite į lė...
Saldžiarūgštės salotos

Saldžiarūgštės salotos 2 asm.

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, kietesnę odelę nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Melioną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir paprastu arba specialiu ledų šaukšteliu išskobkite minkštimo rutuliukus. 3. Kriaušes...
Sriuba „Tvanki popietė“

Sriuba „Tvanki popietė“ 4 asm.

Nuplautas uogas užpilkite 1 l vandens, įberkite 150 g cukraus, po žiupsnelį cinamono, druskos, užvirinkite ir 5 min. pavirkite. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, maišydami supilkite į sriubą, vėl pakaitinkite iki virimo, nukelkite...
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Sluoksniuotos tešlos pyragas

Sluoksniuotos tešlos pyragas 4 asm.

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min. 2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį...
Kepta sorų kruopų košė

Kepta sorų kruopų košė 4 asm.

1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies. 2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite. 3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
Angliškas obuolių pyragas

Angliškas obuolių pyragas 4 asm.

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius. 2. Galiausiai įmaišykite standž...
Virtinukai su obuoliais

Virtinukai su obuoliais 4 asm.

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
Rabarbarų krepšeliai traškia plutele

Rabarbarų krepšeliai traškia plutele 4 asm.

Iš pradžių paruoškite traškųjį krepšelių sluoksnį: dubenyje sumaišykite dribsnius, riešutus, cukrų ir cinamonus. Viską apibarstykite miltais, apšlakstykite sirupu, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir peiliu kapokite, kol visi sviesto gumulė...
Ryžių pudingas

Ryžių pudingas 2 asm.

1. Pieną užvirinkite, pagardinkite vanilės esencija, supilkite grietinėlę, suberkite ryžius, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 20 min. 2. Suberkite cukrų, cinamoną ir virkite dar 20 min. Į karštą pudingą suberkite citrinų žieveles ir rieš...
Sausi pusryčiai

Sausi pusryčiai 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, kokoso drožles, moliūgų sėklas ir sezamų sėklas. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sukrėskite medų, suberkite cukrų, įmaišykite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukraus...
Riešutų skanėstas

Riešutų skanėstas 4 asm.

1. Riešutus suberkite į popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite nusilupusias luobeles. Riešutai turi pagelsti ir šiek tiek apskrusti. 2. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu, kad cukraus kristalai sudrė...
Imbieriniai sausainukai

Imbieriniai sausainukai 8 asm.

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. 2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą,...
Morkų pyragas

Morkų pyragas 6 asm.

1. Nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite morkas. Pyragui reikės 4 stiklinių tarkuotų morkų. 2. Susmulkinkite graikinius riešutus. 3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir druską. 4. Kitame dubenyje aliejų iš...
Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba

Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba 4 asm.

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje...