Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cinamonų lazdelė“ 4 puslapis

Apelsinų tortas

Apelsinų tortas 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
Graikiška „Moussaka“

Graikiška „Moussaka“ 8 asm.

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...
Obuolių, moliūgų ir persikų džemas

Obuolių, moliūgų ir persikų džemas 4 asm.

1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių. 2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių. 3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus...
Vištiena indiškai

Vištiena indiškai 5 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite. 3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite. 4. Bulves...
Cukruoti imbierai

Cukruoti imbierai 6 asm.

1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite. 2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
Apelsinų punšas

Apelsinų punšas 6 asm.

1. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, sumeskite cinamonų lazdeles. Maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps (neužvirinkite!). 2. Supilkite juodąją arbatą, romą ir dar šiek tiek pakaitinkite (neužvirkite!)....
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Kepti persikai

Kepti persikai 3 asm.

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. 2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. 3. Medų ištirpinkite vonelėje virš...
Paukštienos maltiniai

Paukštienos maltiniai 3 asm.

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis. 2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą...
Vasaros asorti

Vasaros asorti 10 asm.

1. Šį skanėstą galima gaminti visą vasarą, į dailius stiklainius vis įdedant šviežiai sunokusių vaisių ir uogų. Vaisių odeles nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti gabaliukais. Iš vyšvių, slyvų, abrikosų, persikų reikia išimti kauliukus,...
Slyvų padažas

Slyvų padažas 8 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską. 2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite...
Žymės: padažas , slyvos
Ledai su vaisiais

Ledai su vaisiais 5 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų. 2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite. 3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada...
Indiški ryžiai

Indiški ryžiai 3 asm.

1. Ryžius 5 kartus nuplaukite vis keisdama vandenį. Užpilkite šaltu vandeniu ir apie 20 min. pamirkykite. Gerai nuvarvinkite sietelyje. 2. Į karštą aliejų suberkite kmynus, garstyčių sėklas, išvalytą ir susmulkintą aitriąją papriką ir kiek...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Lęšių sriuba

Lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. 2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną,...
Keptos morkos

Keptos morkos 5 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 2. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais. 3. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nuplaukite, nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi. 4. Nuplautą aitriąją...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...
Šokolado kremas

Šokolado kremas 4 asm.

1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens. 2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol...