1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į skardą žieve į apačią. Apšlakstykite šaukštu aliejaus, apibarstykite pipirais ir kepkite 180 °C orkaitėje 40 min. Ištraukite ir palikite ataušti.
2. Ataušusių moliūgų minkštimą šaukštu...
1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną ir čiobrelius.
2. Sudėkite nuvalytus ir supjaustytus grybus, padidinkite ugnį ir troškinkite 10 min. Įpilkite acto ir neuždengę kaitinkite, kol visas atsiradę...
1. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Rozmarinų ir čiobrelių lapelius supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir palikite keliolika minučių.
2. Ant mėsos gabalėlių...
1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir...
1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.
2. Iš...
1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudė...
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska.
2. Į pravėsusį farš...
1. Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, nusausinkite ir sumaišykite su bulvių prieskoniais. Faršą sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite pipirais ir druska.
2. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę...
1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...