„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Čiobreliai“ 11 puslapis

Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nusunkite (3 šaukštus sunkos atidėkite) ir smulkiai supjaustykite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą. Trinkite miltus...
Pomidorų ir sūrio pyragas

Pomidorų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2....
Keksiukai su kumpiu

Keksiukai su kumpiu 6 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį...
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba 4 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite. 2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į...
Karšti pomidorai

Karšti pomidorai 4 asm.

1. Nupjaukite viršutinę pomidorų dalį ir išskobkite jų vidų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Tada sukrėskite pomidorų turinį, suberkite išvirtus perplautus ryžius, prieskonius, įdėkite pomidorų...
Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu

Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu 4 asm.

1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. 2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. 3....
Tiršta krabų sriuba

Tiršta krabų sriuba 4 asm.

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska,...
Žuvų troškinys

Žuvų troškinys 4 asm.

1.Filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. 2.Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, čiobrelius, maltą papriką ir vieną minutę pakaitinkite. Pripilkite 100 mililitrų vandens ir sudėkite...
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliai su ruduoju padažu 5 asm.

1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų. 2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį,...
Pupelių troškinys su šonine

Pupelių troškinys su šonine 8 asm.

1.Pupeles mirkykite per naktį. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Viską dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir ant silpnos ugnies virkite apie pusvalandį. Nukoškite sietelyje. 2.Pomidorus perpjaukite pusiau. Salierus...
Kiaulienos guliašas su baravykais

Kiaulienos guliašas su baravykais 8 asm.

1.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, salierų lapkočius ir svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. 2.Keptuvėje išlydykite riebalus, sudėkite gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai apkepinkite. Pasūdykite,...
Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais

Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandž...
Veršienos troškinys su kopūstais

Veršienos troškinys su kopūstais 6 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustyite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. 2.Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir...
Faršu įdarytų svogūnų apkepas

Faršu įdarytų svogūnų apkepas 4 asm.

1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite. 2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais. 3.Kiekvieną svogūną iš...
Lazanija su malta mėsa ir špinatais

Lazanija su malta mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite....
Makaronų apkepas su daržovėmis

Makaronų apkepas su daržovėmis 3 asm.

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais. 2.Svogūną ir česnako...
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės

Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės 2 asm.

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite. 2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite...
Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas

Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai...
Grybų apkepas su obuoliais

Grybų apkepas su obuoliais 2 asm.

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite...
Orkaitėje keptos daržovės

Orkaitėje keptos daržovės 4 asm.

1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su pipirais ir čiobreliais. Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, ją maišydami berkite miltus ir nuolat maišydami kiek pakaitinkite. 2.Suberkite tarkuotą sūrį ir maiš...