Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 19 puslapis

Keksiukai su staigmenėle

Keksiukai su staigmenėle 4 asm.

Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais

Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais 4 asm.

Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos...
Vištiena su feta ir apelsininiu padažu

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu 4 asm.

Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais

Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais 7 asm.

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.     Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir...
Lietiniai su šviežiais kopūstais

Lietiniai su šviežiais kopūstais 4 asm.

Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą...
Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu

Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu 5 asm.

Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...
Makaronai su tunais

Makaronai su tunais 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenė...
Citrininis moliūgų pyragas

Citrininis moliūgų pyragas 8 asm.

Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.    Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo...
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu

„Bokšteliai“ su raudonaisiais ikrais ir citrininiu sviestu 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite. Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min....
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Migdolų ir obuolių pyragas

Migdolų ir obuolių pyragas 6 asm.

Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite. Orkaitę įkaitinkite iki...
Morkų cimesas

Morkų cimesas 4 asm.

Šis patiekalas ypatingas tuo, kad gali būti patiekiamas kaip desertas, o įmaišius į jį mėsos – kaip karštasis užkandis.

Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Bruknių džemas

Bruknių džemas 8 asm.

Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti. Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Per sietelį...
Kokosiniai rutuliukai su aguonomis

Kokosiniai rutuliukai su aguonomis 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus rankomis. Paimkite gabalėlį tešlos į ranką ir formuokite rutuliukus. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 15–20 min. pašaukite į iki 160–170 °C įkaitintą orkaitę. Stebėkite, kad rutuliukai nesudegtų....
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis 2 asm.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite...
Bananinis tiramisu

Bananinis tiramisu 8 asm.

Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę...
Razinų ir riešutų pyragas

Razinų ir riešutų pyragas 6 asm.

Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Moliūgų vyniotinis

Moliūgų vyniotinis 10 asm.

PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto. Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį...