Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 22 puslapis

Pomidorai su kuskusu

Pomidorai su kuskusu 4 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.   Pusę špinatų susmulkinkite. Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti. Į atvė...
Menkė su balzaminiu padažu

Menkė su balzaminiu padažu 2 asm.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Svogūnus susmulkinkite, česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus,...
Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis

Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis 4 asm.

Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę...
Avokadų ir agurkų salotos su linais

Avokadų ir agurkų salotos su linais 3 asm.

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus....
Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant...
Paprastas obuolių pyragas

Paprastas obuolių pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę). Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite...
Mėtų uogienė

Mėtų uogienė 10 asm.

Mėtų lapelius ir kotelius nuplaukite, šiek tiek apdžiovinkite ir susmulkinkite. Suberkite į puodą su vandeniu ir su smulkiai supjaustytomis citrinomis (su žievele) virkite apie 10 minučių. Mišinį palikite parai. Paskui masę nuspauskite, į perkoš...
Mėlynių ir varškės „terrine“

Mėlynių ir varškės „terrine“ 15 asm.

Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele. PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ Mėlynių sluoksniui...
Morkų džemas

Morkų džemas 6 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą....
Slyvų džemas su šokoladu

Slyvų džemas su šokoladu 4 asm.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min.,...
Salotos su moliūgais ir sūriais

Salotos su moliūgais ir sūriais 3 asm.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant virš...
Salotos su agurkais ir šonine

Salotos su agurkais ir šonine 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Salotos su brokoliais ir razinomis

Salotos su brokoliais ir razinomis 3 asm.

Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą...
Keptos tilapijos

Keptos tilapijos 2 asm.

Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, išimkite visas ašakas, įtrinkite druska, pipirais ir klokite į dvi kepimo skardas. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, išvalytas kapotas paprikas ir ant...
Žuvis su trupiniais

Žuvis su trupiniais 3 asm.

Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota...
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 3 asm.

Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels. Virtus avinžirnius suverskite į gilų...
Vasariška „salsa“ krepšeliuose

Vasariška „salsa“ krepšeliuose 8 asm.

PARUOŠKITE KREPŠELIUS Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo indą. Šlakeliu alyvuogių aliejaus plonai ištepkite visų keksiukų formelių dugną ir šonus. Įklokite į keksiukų formeles po lakštelį atšildytos tešlos,...
Ledų sumuštiniai

Ledų sumuštiniai 8 asm.

Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.  Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek...
Užkandėlė su žuvimi

Užkandėlė su žuvimi 3 asm.

Žuvis nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į gilų dubenį ir apibarstykite žuvų prieskoniais. Česnakus  nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir medumi. Gautu mišiniu apšlakstykite žuvį ir palikite bent...
Vištiena su šparaginėmis pupelėmis

Vištiena su šparaginėmis pupelėmis 2 asm.

Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis,...