Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 23 puslapis

Žuvis su parmezano plutele

Žuvis su parmezano plutele 2 asm.

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų.  Marinuotos ž...
Ant laužo keptos krevetės

Ant laužo keptos krevetės 3 asm.

Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas...
Naminiai ledai

Naminiai ledai 6 asm.

Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno...
Veršienos pyragas

Veršienos pyragas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiauš...
Vaisių pica

Vaisių pica 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną....
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...
Braškių salotos su rūkytu sūriu

Braškių salotos su rūkytu sūriu 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo...
Aviečių ledai su morengais ir šokoladu

Aviečių ledai su morengais ir šokoladu 5 asm.

Uogas nuplaukite, perrinkite, gražesnes palikite sveikas, kitas suberkite į dubenį, apšlakstykite likeriu, palikite valandą, tada sutrinkite mediniu kočėlu. Maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, supilkite...
Šilauogių klafutis

Šilauogių klafutis 9 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruoškite du 16 cm skersmens arba vieną 24 cm dydžio kepimo indą. Tolygiai ištepkite sviestu jo dugną ir sieneles.  Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Plakite...
Jogurto ir mėlynių pudingas

Jogurto ir mėlynių pudingas 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis...
Šokoladiniai suktinukai

Šokoladiniai suktinukai 4 asm.

Nuplikykite citrinas, nutarkuokite žievelę. Į puodą supilkite pieną, suberkite kakavą, išmaišykite. Sudėkite smulkintą sviestą, suberkite cukrų, druską. Maišydami kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Masę supilkite į plakimo indą. Po vieną įmuškite...
Suktinukai su pestu ir ančiuviais

Suktinukai su pestu ir ančiuviais 3 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius...
Antis a la Angelė

Antis a la Angelė 4 asm.

Sukapokite antį vidutinio dydžio gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, ir, svarbiausia, - mairūno prieskoniais. Užspauskite citrinos sulčių ir aptepkite medumi (užteks gero šaukšto, ne daugiau). Pabučiuokite antytę ir palikite pasimarinuoti...
Salotos su braškėmis, špinatais ir varške

Salotos su braškėmis, špinatais ir varške 4 asm.

Špinatus ir braškes gerai nuplaukite. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia. Prie šių salotų puiku...
Vyšnių pagardas prie mėsos

Vyšnių pagardas prie mėsos 4 asm.

Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Avokadų ir rikotos užtepėlė

Avokadų ir rikotos užtepėlė 4 asm.

 Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir...
Ėrienos ir daržovių troškinys

Ėrienos ir daržovių troškinys 6 asm.

Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio...
Žemės riešutų čatnis

Žemės riešutų čatnis 3 asm.

Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sutrinkite. Svieste pakepinkite cukrų, žuvų padažą, supilkite žaliosios citrinos sultis ir suberkite džiovintas aitriasias paprikas. Kai prieskoniai pakvips, suberkite žemės riešutus, viską gerai...
Kokosų čatnis

Kokosų čatnis 3 asm.

Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką. Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis. Masę pavirkite 3 minutes ir atvė...
Kriaušių čatnis

Kriaušių čatnis 5 asm.

Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol...