Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 26 puslapis

Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai

Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 3 asm.

Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis

Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis 6 asm.

Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu. Žinoma, naudodami lygiai tuos pačius produktus, galite paruošti ir standartinio dydžio nekeptą sūrio tortą (tik tuomet nepamirškite šaukštelio želatinos, kad būtumėte tikri dėl torto stabilumo), tačiau tokie nedideli desertai atrodo ir patraukliau, ir valgyti juos patogiau.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas sūrio torto deserto su braškėmis.

Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru

Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru 4 asm.

Visai nebūtina pirkti pusgaminių, kad skanius, sočius ir sveikus pietus pasiruoštumėt greitai. Siūlome išbandyti puikų receptą. Šis vištienos patiekalas tiks visiems: ir mėgstančios pavalgyti sočiai, ir skaičiuojančioms kalorijas. Tokie ingredientai kaip imbieras ir žalioji citrina gerina virškinimą ir spartina medžiagų apykaitą. Tad jūsų skrandis po tokių pietų tikrai neapsunks. 

Salotos su šparagais

Salotos su šparagais 2 asm.

1. Šviežius šparagus išvirkite (apie 15 min.), ataušinkite ir supjaustykite gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplaukite ir nuvarvinkite. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėkite į...
Salotos su sūriu

Salotos su sūriu 2 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėkite į salotinę. Minkštesnį sūrį sutrupinkite, kietesnį supjaustykite kubeliais. 2. Riešutus sukapokite, vynuoges kruopščiai nuplaukite, didesnes perpjaukite pusiau. Persiką arba nektariną...
Žaliosios salotos su permezano sūriu

Žaliosios salotos su permezano sūriu 4 asm.

1. Rankomis suplėšykite icebergo salotas. Supjaustykite agurkus. Sudėkite į gilų indą.     2. Pasiruoškite padažą. Aliejų, balzamiką išmaišykite kartu su druska ir pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į padažą. Galiausiai dėkite kelis š...
Makaronai su tunu ir špinatais

Makaronai su tunu ir špinatais 4 asm.

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į įkaitintą keptuvę ir kepinkite, kol paruduos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite į keptuvę. Taip pat sudė...
Ledinė kava su prieskoniais

Ledinė kava su prieskoniais 4 asm.

1. Sudėkite į indą prieskonius. 2. Užpilkite ką tik pagaminta karšta kava. 3. Palikite atvėsti 1 val. 4. Kavą perkoškite. 5. Į indelius įdėkite ledukų ir užpilkite kava. 6. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinos žievelių.
Imbierinis limonadas su agurkais

Imbierinis limonadas su agurkais 4 asm.

1. Sutarkuokite imbierą. 2. Supjaustykite agurkus griežinėliais. 3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus. 4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį. 5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite. 6. Griežinėliais...
Upėtakis įdomiau

Upėtakis įdomiau 2 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant atskirų kepimo folijos lakštų dėkite po upėtakio kepsnį, pašlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sandariai užlankstykite folijos kraštus ir dėkite į orkaitę 8–10 minučių....
Šventinis migdolų tortas

Šventinis migdolų tortas 4 asm.

1. Į du puodus įberkite po 400 g cukraus, įpilkite po 1,5 stiklinės vandens ir virkite, kol cukrus ištirps. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite ir sumalkite. 3. Migdolų miltus suberkite į puodą, sudėkite tarkuotą šokoladą, supilkite citrinų sultis...
Kiaulienos nugarinės kepsnys

Kiaulienos nugarinės kepsnys 4 asm.

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. 2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10...
Kepta lašiša su daržovėmis

Kepta lašiša su daržovėmis 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.  2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite...
Žemuogių uogienė

Žemuogių uogienė 10 asm.

Užpilkite cukrumi nuplautas, nuvalytas ir nusausintas uogas. Palikite pridengtas 8-10 valandų. Praėjus nurodytam laikui perdėkite uogas, suberkite citrinų žieveles į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus sumžinkite ugnį ir virkite 25-30 minučių...
Daržovių salotos su ikrais ir krapais

Daržovių salotos su ikrais ir krapais 4 asm.

1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves  ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais. 2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukš...
Šviežių daržovių salotos su čiobreliais

Šviežių daržovių salotos su čiobreliais 2 asm.

1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo. 2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų,...
Tuno salotos

Tuno salotos 2 asm.

1. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais. 2. Tuną sudėkite į dubenį ir šakute sutrinkite. Įmaišykite daržoves. 3. Puodelyje sumaišykite citrinų sultis su aliejumi, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 4. Užpilu apliekite salotas, sudė...
Kopūstų ir morkų salotos su medumi

Kopūstų ir morkų salotos su medumi 4 asm.

1. Kopūstą ir morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite daigus, kapotas petražoles ir viską gerai permaišykite. 2. Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, supilkite ant salotų ir iš...
Naminis provansalis

Naminis provansalis 4 asm.

Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakant plona srovele supilkite aliejų. Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite. Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios...