1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite...
1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos.
2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į š...
1.Batoną supjaustykite riekelėmis, lengvai pakepinkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių ir apibarstykite cukrumi. Abrikosų puseles nuvarvinkite, galima pasmulkinti.
2.Keraminėje kepimo formoje eilėmis išdėliokite pakepintą batoną, tarp riekelių...
1. Lašišos filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Atkirpkite nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai ir sandariai. Apibarstykite lašišą druska, baltaisiais ir juodaisiais pipirais ir stambiai supjaustytais...
1. Sviestą išlydykite su šiek tiek cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Kepimo miltelius „užgesinkite“ citrinos sultimis. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir lydytu sviestu.
3....
1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).
2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį...
1. Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir nunerkite. Iš žuvies mėsos išimkite kaulus.
2. Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virtas sutarkuotas morkas. Žuvies filė ir piene išmirkytą batoną sumalkite. Į ž...
1.Ėrienos ir jautienos sultinius supilkite į puodą, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės.
2.Kiaušinių trynius išsukite su citrinų sultimis, įmaišykite 60 gramų smulkiai tarkuoto parmezano ir masę nuolat maišydami supilkite į...
1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.
2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.
3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama,...
1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis.
2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi.
4. Po 10 min. lašišą išimkite,...