1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę.
2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite.
2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus bus ištirpęs.
3. Į...
1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių.
2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio...
1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3–5 minutes. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią...
1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami.
2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę.
3. Nuimkite š...
1. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais. 2. Likusius ingredientus (garstyčias,...
1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis.
2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „...
1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite.
2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite...