Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 38 puslapis

Avokadų ir svogūnų kremas

Avokadų ir svogūnų kremas 2 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
Švelnūs citrininiai velykiniai keksiukai

Švelnūs citrininiai velykiniai keksiukai 8 asm.

1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite. 2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus bus ištirpęs. 3. Į...
Velykinis citrininis keksas su razinomis

Velykinis citrininis keksas su razinomis 8 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite ištirpintą sviestą, aliejų ir grietinę. Kepimo miltelius suberkite į miltus ir viską gerai sumaišykite. 2. Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, razinas, supilkite citrinos sultis ir viską maišykite iki...
Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis

Lengvai paruošiama šiupininė su žuvimis 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite storadugniame puode su aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą, sviestą ir troškinkite 3–4 minutes. 2. Supilkite vandenį, pipirų žirniukus ir užvirinkite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotus...
Vitamininga užkandėlė

Vitamininga užkandėlė 3 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų...
Vištienos salotos su keptu sūriu

Vištienos salotos su keptu sūriu 2 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C į...
Salotos su figomis ir vytintu kumpiu

Salotos su figomis ir vytintu kumpiu 1 asm.

1 .Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, į keturias dalis padalytų figų, berkite alyvuogių ir šviežiai tarkuotų sūrio drožlių. 2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio...
Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais

Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą...
Tunų salotos

Tunų salotos 2 asm.

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. 2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3–5 minutes. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią...
Itališkas skanėstas „struffoli“

Itališkas skanėstas „struffoli“ 5 asm.

1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
Šonkauliukai su imbieru

Šonkauliukai su imbieru 4 asm.

1. Sudėkite šonkauliukus ant grotelių, įtvirtintų apie 10 cm nuo anglių, ir 7 min. kepkite vis pavartydami. 2. Sudėkite padažo ingredientus į puodą, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir, kai užvirs, pavirkite dar apie minutę. 3. Nuimkite š...
Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos

Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos 2 asm.

1. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais.  2. Likusius ingredientus (garstyčias,...
Morengo ir arbūzų skanėstas

Morengo ir arbūzų skanėstas 2 asm.

1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus,...
Keptų moliūgų desertas su vaniliniu padažu

Keptų moliūgų desertas su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgramdykite grūdelius. Į puodą supilkite grietinėlę, įberkite 2–3 šaukštelius cukraus, vanilės grūdelius, dėkite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Padažą palikite atvėsti. 2. Moliūgą...
Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais

Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais 4 asm.

1. Ryžius išvirkite piene ant silpnos ugnies. Virdami suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, citrinų žieveles. Išvirtą košę šiek tiek atvėsinkite. 2. Kiaušinius išplakite su grietinėle, likeriu ir sumaišykite su virtais ryžiais. 3. Paruoštą miš...
Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu 4 asm.

1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
Andalūzietiškas padažas

Andalūzietiškas padažas 5 asm.

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, iš citrinos išspauskite sultis. 2. Visus produktus sumaišykite, pagal skonį įberkite raudonosios aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais. Plačiau skaitykite: „...
Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis

Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis 5 asm.

1. Kaparėlius ir alyvuoges susmulkinkite, česnaką sutrinkite. 2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“
Traškios menkės

Traškios menkės 2 asm.

1. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apipilkite išspaustomis citrinų sultimis, aliejumi. Palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Kiaušinį išplakite su šiek tiek vandens. Dribsnius sumaišykite su sezamais. Žuvį išimkite...
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai 2 asm.

1. Kalmarus apšlakstykite citrinų sultimis, prieskoniais, druska, pipirais ir marinuokite 20–30 minučių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (2–3 šaukštus), sudėkite vieną smulkintą svogūną ir apkepkite. 2. Pomidorus kelioms sekundėms...