Eurolyga gyvai

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 39 puslapis

Lašiša su žirnelių padažu

Lašiša su žirnelių padažu 2 asm.

1. Žuvies gabaliukus įtrinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir apšlakstykite citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Gabaliukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. 2. Pasiruoškite padažą:...
Ispaniški keksiukai „Magdalenas“

Ispaniški keksiukai „Magdalenas“ 4 asm.

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
Ešerys su karamelinėmis morkomis

Ešerys su karamelinėmis morkomis 2 asm.

 1. Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir dėkite ant didelio folijos lakšto. 2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu. Gautu mišiniu aptepkite...
Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais 2 asm.

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir...
Jūros gėrybių sriuba

Jūros gėrybių sriuba 4 asm.

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus įberkite po žiupsnelį prieskonių. Dėkite jūros gėrybes ir pakepinkite kelias minutes. 2. Suberkite pjaustytus saliero stiebus, dar šiek...
Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis

Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis 4 asm.

1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės. 2. Svogūnus smulkiai...
Salotos su rūkytais ešeriais

Salotos su rūkytais ešeriais 4 asm.

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei...
Salotos su aštriomis krevetėmis

Salotos su aštriomis krevetėmis 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite. 2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinė...
Avokadų salotos su lašiša

Avokadų salotos su lašiša 2 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite – ji bus lėkštelė salotoms. Avokadų...
Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai

Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai 3 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). 2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį,...
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Karšti pyragėliai su voveraitėmis

Karšti pyragėliai su voveraitėmis 4 asm.

1. Tešlą atšildykite ir iš jos išspauskite apskritimus (lyginį skaičių). Pusę apskritimų aptepkite kiaušinio plakiniu, o kitų viduryje išspauskite mažesnį apskritimą taip, kad uždėjus ant apteptų apskritimų išeitų krepšelis. Viršų taip pat...
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais

Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais 3 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į...
Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba 2 asm.

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą). 2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir...
Citrininė kopūstų ir sojų sriuba

Citrininė kopūstų ir sojų sriuba 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 1,5 litro vandens, sudėkite daržovių sultinio kubelius, sojų faršą ir virkite 10–15 minučių. 2. Kopūstą, morkas, bulves ir salierą supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite čiobrelių šakeles ir virkite,...
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba 3 asm.

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite. 2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes)....
Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis 2 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų. 2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves,...