Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Citrinos“ 46 puslapis

Tarkuotų bulvių blynai

Tarkuotų bulvių blynai 5 asm.

1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. 2. Kad tarkė nepatamsėtų, į ją įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, tada įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kapotus svogūnus, blynų tešlą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai...
Blynų bokšteliai

Blynų bokšteliai 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. 3. Tešlą...
Lietiniai su ikrais

Lietiniai su ikrais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Citrininis pyragas su imbieru

Citrininis pyragas su imbieru 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė. 2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm...
Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru

Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru 4 asm.

1. Sumaišykite citrinos sultis, obuolių actą ir garstyčias. Supilkite alyvuogių aliejų ir elektriniu maišytuvu suplakite iki tirštos grietinėlės konsistencijos. 2. Sumaišykite trintą imbierą, ananasus, krevetes su gautu padažu. Tiekite salotų...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Mocarelos ir pomidorų užkandis

Mocarelos ir pomidorų užkandis 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Citrininė vištiena su daugybe česnako

Citrininė vištiena su daugybe česnako 4 asm.

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti. 1. Į...
Indiškas kedžeri

Indiškas kedžeri 4 asm.

Kedgeree ['ked’žeri:] - tai tarsi ryžių salotos su rūkyta žuvimi, prieskoniais (visada – kariu ir, dažniausiai, aitriąja paprika arba kajeno pipirais), sviestu ir kiaušiniais. Žuvis naudojama visokia: tinka ir lašiša, ir menkė, ir karštai rūkyta...
Žalumynų sviestas

Žalumynų sviestas 4 asm.

1. Sviestą  palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Sumaišykite su keliais šaukšteliais gerai susmulkintų žalumynų. 3. Pagal skonį įberkite druskos, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių. Iš...
Krevečių ir vaisių vėrinukai

Krevečių ir vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite. 2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių...
Jogurtiniai ledai su uogomis

Jogurtiniai ledai su uogomis 10 asm.

1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius. 2. Masę sukrėskite į šalč...
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 4 asm.

1. Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių pastovėti. 2. Nupylusi išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite smulkintais česnakais,...
Avinžirnių bokšteliai

Avinžirnių bokšteliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą. 2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
Makaronų salotos

Makaronų salotos 4 asm.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite. 3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaiš...
Pikantiška lęšių sriuba

Pikantiška lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. 2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 3. Išspauskite...
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Moliūgų košė su citrinomis

Moliūgų košė su citrinomis 10 asm.

1. Moliūgų minkštimą sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į puodą, įpilkite 4 šaukštus vandens, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės (apie 15 min.). 2. Šiek tiek pravėsusią moliūgų košę pertrinkite per sietelį, sukrėskite atgal į puodą,...