Jeigu įprastas obuolių pyragas jums jau pabodo, o galbūt tiesiog norėtumėme išbandyti ką nors naujo ir pagerinti savo įgūdžius, verta pasitreniruoti patiems pasiruošiant sviestinę tešlą ir išsiplakant morenginę pyrago kepurę.
Silkės mėgėjai žino – ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo. Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku!
Jei niekada nesate gaminę naminio sūrio, gal kaip tik pats metas tą padaryti? Nesudėtingu receptu dalinasi profesionali kulinarė Laura, kurianti tinklaraštį „Bulvių košė“.
Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.
Grikių dažnai griebiamės tada, kai visos maisto atsargos namie išsenka, tačiau tai toli gražu nėra „vargo kruopa“. Grikiai ir skanūs, ir maistingi, o jei kartais prisivirėte jų per daug, dar keli papildomi priedai ir išsikepsite puikių kotletukų.
„Neįsivaizduoju, iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas, – rašo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. – Nuostabu!“. Siūlome ir jums išbandyti šį derinį bei austrių paruošimo būdą.
Puiki alternatyva šaltibarščiams – tokia pat gaivinanti jogurtinė agurkų sriuba. Rinkdamiesi prieskonines žoleles galite improvizuoti, o patiekdami papuošti ne tik agurkų griežinėliais, bet ir skrudintais graikiniais riešutais ar smulkiai kapotais mėlynojo svogūno gabalėliais.
Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.
Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.
Šį apkepą skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (pavyzdžiui, ruošiant sočius sumuštinius). Patiekalo receptu savo knygoje dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.
Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!
Ne vien mišrainėmis žmonės gyvena. Dažnai net ir ant Kalėdų stalo atsiranda labai netipiški patiekalai. Taip atsitiko ir su šiomis salotomis. Linksmos, gaivios – kaip tik savo ryškiomis spalvomis pradžiugins ir akis, ir gomurį. Jų receptą siūlo profesionali kulinarė Elžbieta Monkevič.
Pastarnokų troškinys su morkomis ir imbieru – gardus ir lengvai virškinamas patiekalas, kuris greitai numalšins alkį ir padės jaustis žvaliai.
Išbandykite obuolių pyragą, kuriam neprireiks nei sviesto, nei kiaušinių, o įprastus baltus kvietinius miltus keičia vertingesni speltų miltai.
Tilapija – švelnaus skonio, greitai paruošiama žuvis. Tačiau derindami ją su įdomesniais priedais pagaminsite ir savaitgalio ar net šventės vertą patiekalą.
Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai aromatingas ir skonio pilnas sviestas, tinkantis sumuštiniams, kepsniams. Recepto autorė, kanadiečių šefė ir knygų rašytoja Jennnifer McLagan, siūlo šiuo sviestu pagardinti taip pat ir omletus, sriubas, net sūrius.
Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.
FeedMySister.com: Lengvas desertas arba alternatyva savaitgalio pusryčiams. Riešutų kremas, saldi kriaušė ir gervuogės, kurias galite keisti šilauogėmis, jei sunku rasti.