„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Citrinos sultys“ 8 puslapis

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė 4 asm.

Moliūgas – tikra vitaminų bomba ir puikus maistas besirūpinantiems sveikata. Atkeliavę į Lietuvą iš tolimosios Meksikos, jie pas mus vis labiau populiarėja. Moliūgai – ne tik itin naudinga daržovė, bet ir universali – tinka ir rimtiesiems patiekalams, ir užkandžiams, ir desertams.

Ugningoji harisa

Ugningoji harisa 6 asm.

Harisa – aštrus prieskoningas padažas. Šio ugnimi alsuojančio padažo tėvyne laikomas Tunisas, bet jis plačiai paplitęs ir kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje. 

Ruošdami harisą vieni paprikas parūko, kiti kepa, bet dažniausiai naudojami džiovinti pipiriukai. Pageidautina – kelių aštrumo lygių rinkinys.

Žalių pomidorų „uogienė“

Žalių pomidorų „uogienė“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai ateina laikas užverti šiltnamių duris, neišvengiamai susiduriame su tokiu paprastu klausimu: ką daryti su neprinokusiais pomidorais? Klasikinis sprendimas būtų juos tiesiog sudėti į dėžutę tarp laikraščių arba šieno ir leisti prinokti tamsoje. Taip išsaugosime dar truputį vasaros aromato, bet tik truputį. Kiek ilgiau jie užsilaikys konservuoti arba suvirti į „uogienę“.

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis 2 asm.

FeedMySister.com: Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atvėsus orams nežinau, kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais – tegyvuoja skirtingi sezonai!

Vegetariškas lęšių mėsainis

Vegetariškas lęšių mėsainis 6 asm.

Vegetariški mėsainiai – puikus pasirinkimas tiems, kas atsisakė mėsos. Skoniu jie nė kiek nenusileidžia įprastiems, o improvizacijų atveria gal net daugiau. Beje, su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai.

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską. Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų arscrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Salotų užpilas su moliūgų sėklų aliejumi

Salotų užpilas su moliūgų sėklų aliejumi 4 asm.

Šį užpilą galite naudoti gamindami įvairias žalias salotas.

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Štai jums dar vienas būdas, kaip suvartoti brokolius. Šio „dipo“ spalva nepakartojama – skaisčiai žalia. Jis patiekiamas šiltas, skirtingai nei kiti mirkalai. Jis tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, taip pat – kaip garnyras.

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos 1 asm.

FeedMySister.com: Persikų, fetos ir cikorijos derinys nėra naujas, bet negalėjau jo neįdėti, nes tai taip paprasta ir labai skanu! Galite viską paruošti ir lauke, ant kepsninės grotelių. 

Aštrus sviestas su kalendromis

Aštrus sviestas su kalendromis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Citrininis sviestas su petražolėmis

Citrininis sviestas su petražolėmis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu 1 asm.

„Miško žvėrys“: Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.

Šviežių mėlynių tyrė

Šviežių mėlynių tyrė 2 asm.

Šią tyrę galėsite panaudoti gaminant pieniškus kokteilius, pudingus, tortus ar tiesiog paskanauti karštą dieną.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Kivių ir braškių kremas tortui

Kivių ir braškių kremas tortui 12 asm.

Greitai pagaminamas, vasariškai gaivus kremas tortui. 

Smėlinis persikų desertas

Smėlinis persikų desertas 10 asm.

Nuostabus desertas, skanus ir šiltas, ir šaltas (jei patieksite šiltą, į kompaniją puikiai tiks ledai). Ir dar 2 šio deserto privalumai: jis negali nepavykti, o užteks beveik miniai – maždaug 10-iai žmonių.

Nekeptas sūrio tortas su persikais

Nekeptas sūrio tortas su persikais 8 asm.

Vasarą orkaitę galima išleisti atostogų, nes dabar ledų, šerbetų, putėsių, želė ir, žinoma, nekeptų tortų metas. Vieną kitą naują receptą jau pasiūlėme, tačiau, panašu, gaivių desertų niekada nebus per daug. Šįkart siūlomame torte yra persikų, bet jie gali būti pakeisti nektarinais, abrikosais, plokščiaisiais persikais, mangais ar slyvomis.

Petražolių salotos su kepta plekšne

Petražolių salotos su kepta plekšne 2 asm.

Strelkabelka.lt: Dar vienas receptas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“. O jis paprastas – orkaitėje iškeptos plekšnės, kurias lydi mano kiek modifikuotos petražolių salotos.

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas 4 asm.

Atsigaivinti karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas.