„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Citrinos sultys“ 9 puslapis

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais

Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate mėginę, išbandykite halumio sūrį – tikrą Artimųjų Rytų regiono pasididžiavimą. Šis sūris – vienas iš nedaugelio, kurį galima skrudinti kepsninėje arba keptuvėje, jis kepant neišsilydo, o patiekiant šiltą su daržovėmis arba maistingomis kruopomis papildo švelnų patiekalo skonį aštresniais potėpiais.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas 4 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais 4 asm.

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos

Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kai man reikia greito sprendimo kokį nesunkų patiekalą paruošti per dieną išalkusiai šeimai, avinžirniai dažniausiai būna pirmas pasirinkimas. Todėl, kad jie sotūs, skanūs, o savo maistinėmis savybėmis artimi mėsiškiems patiekalams. Todėl jei dar nesugalvojote šios dienos vakarienės, Artimųjų Rytų aromatais persmelktos avinžirnių ir morkų salotos gali būti puikus pasirinkimas!

Sicilietiškas riešutų pesto

Sicilietiškas riešutų pesto 4 asm.

Improvizacija itališkojo pesto padažo tema gali tapti originaliu kasdienio ar šventinio stalo priedu.

Saulėgrąžų majonezas

Saulėgrąžų majonezas 4 asm.

Tirštas, malonaus česnakinio skonio, puikiai derantis su tradicinėmis daržovių mišrainėmis, salotomis.

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

Kopūstų salotos su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

Gaivios ir traškios salotos, kurioms saldumo suteikia džiovintos spanguolės. Labai paprastos, greitos ir gardžios. 

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas 6 asm.

 FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas – be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu. Su dideliu pasimėgavimu juos suvalgėme, to linkime ir jums!

Trinta morkų ir imbierų sriuba

Trinta morkų ir imbierų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šioje sriuboje skaniai dera Azijos ir Europos sveikatingumo šaltinių – morkų ir imbierų – skoniai.

Lapinės salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu

Lapinės salotos su ožkos sūriu ir pesto padažu 2 asm.

Šiose salotose puikiai dera švieži žalėsiai, pesto padažas ir pikantiškas ožkos sūris.

Avokadas ant skrebučio

Avokadas ant skrebučio 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Prisimenu, kaip staiga šis užkandis išpopuliarėjo ir staiga visos sveikesnio maisto ar „brunchą“ tiekiančios kavinės pradėjo tepti kreminį avokadą ant duonos riekės. Ir jie buvo teisūs, nes tai greita, atrodo puikiai, gerai perkama, o, svarbiausia, yra be proto skanu!
Vištos šlaunelės su topinambais

Vištos šlaunelės su topinambais 4 asm.

Strelkabelka: Topinambai, bulvinės saulėgrąžos, žieminės bulvės, Jeruzalės artišokai – vadinkit, kaip norit, bet vis tiek didžioji dalis mūsų nežinom, ką veikti su tuo riešutų skonį turinčiu gumbu. Visada galvojau, kad topinambai kartu su ropėmis ir griežčiais yra vegetarų, veganų, žaliavalgių ir šiaip žmonių, kurie už tave geriau maitinasi ir dar, aišku, nepamiršta to pabrėžti, maistas. Buvau įsitikinusi, kad jie yra tinkami tik salotoms. Ir vieną dieną be tikslo sklaidant kulinarinės knygos „Jerusalem“ lapus, mano akys užkliuvo už keptų vištos šlaunelių su topinambais. Reikia išbandyti!

Azijietiškos ryžių makaronų salotos

Azijietiškos ryžių makaronų salotos 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu 4 asm.

Šios ankštinių salotos tikrai nenuobodžios – įdomios, sočios, su švelniu egzotikos prieskoniu. Išbandykite! 

Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu

Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu 4 asm.

Maži kukuliai ant medinių iešmelių, puikus užkandis, kai norisi įdomiau patiekti maistą ar pavaišinti svečius.

Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos

Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos 4 asm.

Šie blyneliai yra pavadinti Austrijos imperatoriaus bei Vengrijos karaliaus Pranciškaus Juozapo I garbei. Kaiserchmarrn blynelius pats imperatorius tiesiog dievino. 

Granatų užpilas salotoms

Granatų užpilas salotoms 4 asm.

Šis salotų padažas ypatingas tuo, kad viena jo sudedamųjų dalių – granatų melasa. Ji saldžiarūgštė, su charakteringu vos aitriu vaisių prieskoniu. Daugeliu atvejų galite pakeisti ja balzaminį actą, citrinų sultis. Išbandykite su mėgstamomis žalėsių salotomis. 

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Lietuviškoje virtuvėje aguonos karaliauja per Kalėdas. O štai lenkai turi ne vieną aguoninį kepinį, kuriuo mėgsta vaišintis kiaurus metus. Vienas tokių kepinių – tradicinis aguonų pyragas. Storas aguonų sluoksnis gardinamas tarkuotais obuoliais, riešutais, razinomis, ir apelsinų cukatais, o viršus tepamas baltu cukraus glajumi. Pyragas šviežias išlieka ganėtinai ilgą laiką, tad ne vieną rytą ar popietę galima mėgautis gabalėliu burnoje tirpstančio saldėsio...​