Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!
Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Buvo laikai, kai vien dėl šių sausainėlių daug kas specialiai užsukdavo į legendinę „Stiklių“ kavinę. Maloniai traškūs sviestiniai kačių liežuvėliai visais laikais buvo gardėsis, kurį sau leisdavo net labiausiai savo figūromis besirūpinančios damos. Vos iš keturių ingredientų gaminami sausainiai, kurių forma išties primena katės liežuvį, išpopuliarėjo ne vien Prancūzijoje, savo tėvynėje, tačiau ir tolimojoje Brazilijoje, ir net Japonijoje!
Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.
Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.
Šį skanėstą būtų galima pavadinti savotiška populiariojo Kuršėnų vyniotinio variacija. Jo receptu dalinasi populiarus konditeris Ali Gadžijevas.
Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Spanguolės. Jos yra žiemos sezono žvaigždės! Spanguolių man visuomet parūpina mama. Ji – uogų rinkimo čempionė!
Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.
Gaminant itališkus morengus, iki pusės standumo išplakti baltymai dažniausiai užpilami karštu cukraus sirupu. Šie morengai laikomi stabiliausiais ir dažniausiai naudojami gaminant prancūzišką desertą macarons, tam tikras putėsių rūšis bei kremus.
Keksas – vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna! Kol dar džiaugiamės standžiomis ir sultingomis kriaušėmis (galioja tiems, kam svarbu sezoniškumas), išbandykite puikų keksą su šiais vaisiais ir šokoladu. Tikrai neatsispirsite paragauti gabaliuko šio kepinio prie kavos ar arbatos puodelio!
Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms.
Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis neįprastos formos obuolių pyragas skirtas tiems, kas jau pritrūko idėjų, nes visus tradicinius obuolių pyragus jau iškepė, išbandė ir nori kažko dar nebandyto. Tai štai jums naujam gyvenimui prikeltas senoviškas kepinys – obuolių pyrago vyniotinis! „Bonusas“ – pyragas visiškai be riebalų, o tešla – tradicinė biskvitinė, tad kalorijų čia tikrai nedaug.
Šio nuostabaus pyrago, kuriame obuoliai derinami su karamele, receptą pristato profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.
Šis rudeniškas pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą, patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
Miško žvėrys: Tai mano itin mėgstamas šokoladinis pyragas. Ir nors jis atrodo taip tarsi tiktų ir didėlesnei šventei, nustebsite – tokį sutepti galite bet kurį darbo dienos vakarą, mat neužtruksite nė valandos!