„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Cukraus pudra“ 5 puslapis

Velykinis Krokuvos varškės pyragas

Velykinis Krokuvos varškės pyragas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai):  Kad ir kiek ieškočiau, dar neradau tobulesnio Velykų skanėsto recepto už šį tradicinį Lenkijos virtuvės kepinį – Krokuvos varškės pyragą. Storas riebios, kokybiškos varškės, pagardintos džiovintais vaisiais, sluoksnis kepamas ant trapaus tešlos pagrindo, o skiriamasis šio pyrago bruožas – kvadratiniais langeliais supintos tešlos juostelės kepinio viršuje, kurios pabaigoje patepamos saldžiarūgščiu citrininiu glajumi.

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas 10 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius.

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tradiciškai Didįjį penktadienį iškeptos kryžiaus bandelės siejamos su daugybe papročių ir prietarų – jos neva negenda, jas jūreiviai imdavo į tolimus plaukiojimus, kad laivai nesudužtų, jos apsaugodavo namus nuo gaisro, o sergančiam gabalėlis šios bandelės padėdavo išgyti.

Vieno šios bandelės recepto nėra. Jūs taip pat galite susikurti savo skonį – pasirinkite, ką dėsite į mielinę tešlą.

Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais

Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Yra senas angliškas prietaras – jei mergina pasidės po pagalve pyragą, tai ištekės už norimo jaunikio. Formulė paprasta, bet prieš kelerius metus Jungtinės karalystės nacionalinės statistikos tarnyba paskelbė, kad Anglijoje ir Velse 51 procentas gyventojų yra vieniši.

 

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.

 

Nuostabus tortas su kava

Nuostabus tortas su kava 12 asm.

Šį tortą su kava projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė „Bruzgu saldumynų namai“. 

Ali sveikuoliškų sausainių receptas

Ali sveikuoliškų sausainių receptas 6 asm.

Ali sausainiuose gausu riešutų ir šokolado. Saldumynų meistras teigia, jog kai kuriems gali keistai skambėti, kad sveikuoliški sausainiai yra su šokoladu. Tačiau išties jis yra net savotiškas antidepresantas, ypač tuo metu, kai trūksta saulės bei šilumos.

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške 8 asm.

Strelkabelka.ltVietoje serbentų tiktų bet kokios rūgštesnės uogos – vyšnios, serbentai, bruknės ar spanguolės. Pyragas išėjo tikrai geras ir buvo visų įvertintas.

Šokoladinis maskarponės vyniotinis

Šokoladinis maskarponės vyniotinis 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nesudėtingai paruošiamas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių!

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas 6 asm.

Autentišku pyrago receptu dalijasi Thierry Lauvray, jau ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis prancūzas, įkūręs sėkmingai veikiantį savo vardo kepyklėlių tinklą ir lepinantis gardžių kepinių trokštančius lietuvius.

Meduolinis tortas su spanguolėmis

Meduolinis tortas su spanguolėmis 8 asm.

Miško žvėrysKvepiantis žiema ir pasakomis, kvapnus ir gardus, labai tinkantis naujoms pradžioms – toks yra šis puikus tortas.

Begliutenis Kalėdinis keksas su aguonomis

Begliutenis Kalėdinis keksas su aguonomis 6 asm.

Kristinos Pozingytės, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorės receptas

 

Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms

Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms 6 asm.

Gražiai šį keksą supakavus, turėsite itin jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.

„Skanios“ spalvos burokėlių pyragas

„Skanios“ spalvos burokėlių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. 2. Tuo metu pirštais sutrinkite miltus ir sviestą iki rupių trupinių. 3. Kitame inde sumaišykite likusius pagrindo ingredientus. 4. Miltų ir sviesto trupinių dubenyje padarykite duobelę ir į ją...
Morkų pyragas su varškės kremu

Morkų pyragas su varškės kremu 8 asm.

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus. 2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą...
Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais 6 asm.

Gali būti, kad šių dailiai atrodančių biskvitinių pyragėlių nuotraukomis gėrėjotės „Instagram“ tinkle, o gal pamenate juos iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“. Jei suklusote, kuo jau jie tokie ypatingi, pasiduokite šiam smalsumui ir pagaliau išsikepkite madlenų patys!

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais 8 asm.

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.

Upėtakis marokietiškai

Upėtakis marokietiškai 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Daugelį kitų žuvų (perpeles, šviesešerius, jūrinius karosus pagelus, kefales) marokiečiai prieš kepant bent kelias valandas laiko marinate „čermula“ (angl. Chermoula). Pati paprasčiausia čermula gaminama iš vandens, ankštinių pipirų, kumino, aitriųjų pipirų miltelių ir aliejaus. Kartais dar pridedama acto. Bet upėtakiui viso to nereikia. Tik pasirinkite, ką labiau mėgstate – datules ar džiovintus abrikosus.