Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kad ir kiek ieškočiau, dar neradau tobulesnio Velykų skanėsto recepto už šį tradicinį Lenkijos virtuvės kepinį – Krokuvos varškės pyragą. Storas riebios, kokybiškos varškės, pagardintos džiovintais vaisiais, sluoksnis kepamas ant trapaus tešlos pagrindo, o skiriamasis šio pyrago bruožas – kvadratiniais langeliais supintos tešlos juostelės kepinio viršuje, kurios pabaigoje patepamos saldžiarūgščiu citrininiu glajumi.
Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.
Šį tortą projekto “100 tortų Lietuvai” proga pristatė mokytoja Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.
Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Kozunakas – neatsiejamas bulgariškų Velykų atributas. Minkštas, purus, saldus pyragas, prekybos centruose pasirodantis gerokai prieš Velykas.
Marinuojant kiaušinius burokėlių sultyse jie ne tik pagražinami ryškia spalva, tačiau ir įgauna įdomių skonio atspalvių. Pats metas išbandyti!
Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pagamino saldžių kepinių aistruolė Ramunė Aleksienė.
Strelkabelka.lt: Marinuotus kiaušinius galite naudoti visur, kur tik sugalvosit – į salotas, prie kokių nors azijietiškų patiekalų, pusryčiams ar vakare, kai grįžti vėlai, valgyt kaip ir per vėlu, tačiau vis tiek kažko norisi. Tada galima praryti vieną kiaušinį, tiesiog lengvai apibarsčius druska ir pipirais.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Yra senas angliškas prietaras – jei mergina pasidės po pagalve pyragą, tai ištekės už norimo jaunikio. Formulė paprasta, bet prieš kelerius metus Jungtinės karalystės nacionalinės statistikos tarnyba paskelbė, kad Anglijoje ir Velse 51 procentas gyventojų yra vieniši.
Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“.
Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė.
Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.
Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.
Projekto „100 tortų Lietuvai proga“ šio torto receptu pasidalijo restoranas „Le BonJour“ sostinėje.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“.
Siūlome pasigaminti puikaus totoriško skanėsto „čak čak“. Jam pirmiausia turėsite išvirti krūvą mažyčių tešlos „pagalvėlių“, o tada sulipdyti jas į saldų kauburį. Patikėkite, verta įdėto darbo, kurio ne tiek jau ir daug!
Šio torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalino „Čiop Čiop Tortinės“ komanda.
Šis receptas – iš projekto „100 tortų Lietuvai“. Daugiatūkstantinį gerbėjų skaičių „Facebook“ tinkle turinti tinklaraščio Ritosreceptai.lt autorė, Rita Pečiūnaitienė pristato subtilaus ir išskirtinio skonio šokoladinį karamelinį maskarponės sūrio tortą su kava.