Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 25 puslapis

Purus vanilinis plombyras

Purus vanilinis plombyras 4 asm.

Jei norite pasigaminti gardžių ledų, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro. Jis universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais, šie ledai taip pat puikiai tiks šalia vaisių pyrago.

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas. 

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Airis niekada nėra ramus, išskyrus kai mušasi, – sako sena airių patarlė. Juokus airiai pateikia kaip rimtus dalykus, o rimtus dalykus – kaip juokus. Kažkuo mes, lietuviai, panašūs. Ir rabarbarai mums ne svetimi.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais

Nekeptas sūrio desertas su braškėmis ir bananais 4 asm.

Šiame deserte skonį kuria braškės ir bananai, o papildomo švelnaus saldumo suteikia baltasis šokoladas.

Minkštas rabarbarų pyragas

Minkštas rabarbarų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt:  Iš rabarbarų verdu džemą su rozmarinu, čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais, tačiau šįkart dar vienas kepinys – pyragas su rabarbarais. Iš tiesų tai šiek tiek adaptuotas kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Mery Berry obuolių pyrago receptas. Beje, baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju.

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis 4 asm.

Šis desertas – tikras vasaros, lengvumo, elegancijos įsikūnijimas. Purus biskvitas, švelni grietinėlė, kvapnios šviežios braškės – nepakartojamas derinys. Net jei nė sykio neruošėte vyniotinio, šįkart įsidrąsinkite, nieko sudėtingo šiame recepte nėra, o skonis – nepakartojamas!

Trapi „crostata“ su trešnių džemu

Trapi „crostata“ su trešnių džemu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nėra Italijoje šeimos, kurioje nebūtų kepama „crostata“. Su vyšnių, trešnių, figų, slyvų, persikų ir visais kitais įmanomais džemų variantais.

Sentimentus keliantys roksai

Sentimentus keliantys roksai 6 asm.

Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis 6 asm.

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Paprastas klasikinis biskvitas

Paprastas klasikinis biskvitas 6 asm.

Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Žinoma, jau išmokus gaminti pagal paprasčiausią receptą, jį visada galima paįvairinti įvairiais pagardais, tačiau tai reiktų daryti jau mokant kepti įprastą biskvitą.

Rabarbarų „galetė“

Rabarbarų „galetė“ 8 asm.

Strelkabelka.lt: „Galetė“ yra idealus kepinys žmonėms, kurie nelabai moka kepti, ar tiesiog nenori švaistyti laiko kepiniams, kuriems reikia kruopštumo, nes ji gali/privalo būti kiek nedaili ir grubi.

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai ypatinga košė su skaniais ir įvairiais priedais, leisianti naujai atrasti pusryčius. Išbandykite šią, o tada imkitės improvizuoti. 

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Tai itališkas desertas, tinkantis vasarai. „Panna cotta“ itališkai reiškia virta grietinėlė, bet, kad būtų šiek tiek lengviau, šį kartą ją maišome su jogurtu. Su panna cotta tinka visos sezoninės uogos, tačiau šiame recepte ją derinome su braškėmis.

Pienių medus

Pienių medus 4 asm.

Saldžiu, tąsiu, kvapniu produktu gardinama arbata, skrebučiai, blynai. Jei nė sykio nevirėte šio skanėsto, siūlome jums klasikinį receptą. 

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina 8 asm.

Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė. Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu 6 asm.

Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės 4 asm.

Naminio pomidorų padažo „patale“ švelniai apskrudusios keptos makaronų kriauklės su varškės įdaru puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

Sausainiai „migdolinės širdys“

Sausainiai „migdolinės širdys“ 4 asm.

Šie sausainiai nė neketina apsimetinėti sveikuoliškais – jie saldūs, beveik balansuojantys ties sausainių-saldainių riba, aromatingi ir net kiek ekstravagantiški. Tiks ir eiliniam savaitgaliui, ir kokiai šventei, ir pasiimti dovanų į svečius.

Linų sėmenų majonezas

Linų sėmenų majonezas 4 asm.

Greitai pagaminamas, tačiau sveikesnis pagardas iš lietuviams puikiai pažįstamų linų sėmenų.