Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 28 puslapis

Šokoladiniai irisai

Šokoladiniai irisai 7 asm.

Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite...
Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais 7 asm.

Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti...
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Karštas vynas

Karštas vynas 8 asm.

Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis. Atsargiai pakaitinkite ant lengvos ugnies ir palikite bent 20 min. Suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Atsargiai...
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis

Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis 6 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles...
Karštas baltasis vynas

Karštas baltasis vynas 7 asm.

Sumaišykite vyną, cukrų, imbiero ir apelsino gabaliukus, cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies 5 min. Pilkite džiną ir patiekite. Receptas „DANSUKKER“
Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaiš...
Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite saldžiuosius migdolus ir cukraus miltelius, cukrų „Farinas“ ir vandenį. Nustatykite didžiausią viryklės kaitrumą ir kruopščiai maišykite. Sumažinkite ugnį ir įberkite druskos. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat...
Triufeliai su kalėdiniu punšu

Triufeliai su kalėdiniu punšu 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite šokoladą, sudėkite sviestą, supilkite kalėdinį punšą ir maišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol truputį atauš. Sukrė...
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais

Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais 6 asm.

Toks pat receptas, kaip ir skrudintų migdolų (2–4 žingsniai), tik reikia pridėti prieskonių ir pagardų (atliekant 1 žingsnį).

Skrudinti migdolai

Skrudinti migdolai 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite migdolus, granuliuotą cukrų ir supilkite vandenį. Padidinkite viryklės kaitrumą ir laukite, kol užvirs vanduo ir mišinys ims burbuliuoti. Dažnai maišykite. Sumažinkite kaitrumą ir laukite, kol vanduo visiškai išgaruos, o...
Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Rudeninių obuolių pyragas

Rudeninių obuolių pyragas 6 asm.

Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio šaltais rudens vakarais. Obuolių pyragas purus, šiltą sunku pjaustyti, o išlaukti kol atvės dar sunkiau.

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais 5 asm.

Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis...
Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu

Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu 5 asm.

Nuplaukite braškes. Užvirinkite vandenį, įdėkite į jį cinamono žieveles, suberkite šviežiai maltus pipirus, cukrų ir supilkite balzaminį actą. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę. Sudėkite braškes į stiklainį ir supilkite ant jų atvė...
Prancūziškas čiabatos skrebutis su migdolais

Prancūziškas čiabatos skrebutis su migdolais 4 asm.

Šiek tiek pakaitinkite keptuvę. Suplakite pirmuosius 6 ingredientus vidutinio dydžio dubenyje. Palaipsniui įmaišykite abiejų rūšių pieno. Mišinį supilkite į negilų kepimo indą. Sudėkite duoną į indą ir kiekvieną pusę palikite mirkti po 3 minutes....