Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 3 puslapis

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai 6 asm.

Tai nepaprastai skanūs, elegantiškai atrodantys pyragaičiai, kurių receptu TV laidoje pasidalino konditeris Ali Gadžijevas, išbandykite!

 

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų 4 asm.

FeedMySister.comKai pirmą kartą paragavau šių sausainių, nusikėliau į vasarą su tikrais, kreminiais itališkais lazdyno riešutų ledais. Turbūt dėl to labai aiškiai išreikšto lazdyno riešutų skonio, kurio aš visada noriu. Receptas tikrai lengvas – 4 ingredientai ir sausainiai bus padaryti. Ar gali būti geriau? 

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais 6 asm.

Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Pikantiška grikių košė su prieskoniais, riešutais ir razinomis

Pikantiška grikių košė su prieskoniais, riešutais ir razinomis 1 asm.

Grikių košę daugelis ruošiame nesaldžią, o ir patiekiame su nesaldžiais priedais. O ką, jei kartą išsivirtumėte jos su razinomis, riešutais, pagardintumėte kvapniais prieskoniais? Gali taip patikti, jog tai taps mėgstamiausia jūsų pusryčių koše!

 

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Pagerinti kūčiukai

Pagerinti kūčiukai 10 asm.

Šie kūčiukai tiks ir patiks tiems, kas nepaiso rekomendacijos nedėti ant kūčių stalo patiekalų, ruoštų su kiaušiniais. Arba galite jų kepti specialiai Kalėdoms. 

 

Spanguolių kisielius su cinamonu

Spanguolių kisielius su cinamonu 6 asm.

Spanguolių kisielių Kūčių (ir Kalėdų) stalui ruošia daugelis šeimų, o ar kada bandėte šį tradicinį gėrimą paskaninti cinamonu? Pabandykite, verta!

Medaus tortas su meduolių prieskoniais

Medaus tortas su meduolių prieskoniais 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Medaus tortas – klasikų klasika. Jį jau daug metų kepu per Kalėdas. Šio medaus torto sluoksniai ploni, kremas saldžiarūgštis, subrendęs jis būna minkštas ir tirpstantis burnoje.

Šventinis morengų tortas „Eglutė“

Šventinis morengų tortas „Eglutė“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei neapsisprendžiate kokiu saldėsiu pradžiuginti savo svečius, eikite saugiausiu keliu ir kepkite puriąją „Pavlovą“! Ir net jei nesate iki šiol mėginę kepti šio morenginio gardėsio, imkitės šio iššūkio net nedvejodami.

 

Gaiviai rūgštūs citrininiai kvadratėliai

Gaiviai rūgštūs citrininiai kvadratėliai 6 asm.

Kuo dažnai skundžiasi išrankūs skanumynų mėgėjai? Skamba kiek paradoksaliai, bet tuo, jog saldumynas pernelyg saldus. Tokiu atveju verta ragauti desertų, kuriuose maloniai justi citrinų aromatas ir maloni rūgštelė, atsverianti skanėsto saldumą. Būtent tokius pageidavimus išpildantį skanėstą ir siūlome kepti!

Tarta su rūkytu varškės sūriu ir pomidorais

Tarta su rūkytu varškės sūriu ir pomidorais 8 asm.

Ši tarta su rūkytu varškės sūriu – puiki! Vos su vienu ingredientu gavome labai daug skonio – ir dūmo, ir varškės, ir česnako. Kadangi sūris yra sūrus, įdarui net druskos nereikėjo. Išbandykite ir jūs!

 

Veganiškas obuolių pyragas su ruduoju cukrumi ir speltos miltais

Veganiškas obuolių pyragas su ruduoju cukrumi ir speltos miltais 6 asm.

Išbandykite obuolių pyragą, kuriam neprireiks nei sviesto, nei kiaušinių, o įprastus baltus kvietinius miltus keičia vertingesni speltų miltai. 

Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais

Prancūziškas skrebutis su riešutų sviestu ir bananais 2 asm.

Tai tikrų tikriausia klasika, nes bananai ir riešutų sviestas dera tobulai. Skrebutis patiks ir mažiems, ir didesniems švelniai saldžių pusryčių mėgėjams.

 

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis 8 asm.

Mieliniai kepiniai su aguonomis – tikrų tikriausia lietuviška Kalėdų stalo klasika. Išbandykite puikų receptą iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

 

Šokoladinis varškės vyniotinis

Šokoladinis varškės vyniotinis 6 asm.

Išbandykite skanėstą, kuris primena daugelio mėgstamą „Kuršėnų“ vyniotinį. Jo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.