Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu....
Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką,...
Dideliame dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą vandenį, cukrų ir aliejų. Išmaišykite, kol mielės ir cukrus ištirps. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 10 minučių, kol paviršius suputos. Į dubenį su mielėmis...
Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos...
Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo...
Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų...
File supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gilesnėje lėkštėje sumaišykite druską, cukrų bei aitriosios paprikos miltelius. File iš abiejų pusių apvoliokite cukraus-čili-druskos mišinyje ir iš karto dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite...
Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir...
Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų. Šokoladą ištirpinkite...
Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais. Tešlą padalykite į 4 arba 6...