Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 42 puslapis

Trapūs pyragaičiai

Trapūs pyragaičiai 5 asm.

Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai. Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo...
Mielinis pyragas

Mielinis pyragas 6 asm.

Pieną pašildykite ir gilesniame dubenėlyje išmaišykite su 50 g lydyto sviesto ir šaukštu cukraus. Į paruoštą masę suberkite trupintas mieles ir gerai išmaišykite. Indą su mielėmis uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pastatykite šiltai apie 15...
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine

Degintas pyragas su svogūnais ir šonine 2 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkš...
Pyrago pudingas

Pyrago pudingas 5 asm.

Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.  Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną. Karščiui atsparų indą aukš...
Pertepti šokoladiniai sausainiai

Pertepti šokoladiniai sausainiai 4 asm.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti...
Marinuoti česnakai

Marinuoti česnakai 6 asm.

Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu. Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską. Statykite ant ugnies. Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus,...
Svogūnų džemas

Svogūnų džemas 6 asm.

Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir kepkite ant mažos kaitros, kol svogūnai susmegs. Nuolat maišykite. Jeigu naudojate džiovintus čiobrelius, įberkite jų iš karto. Šviežius žalumynus sukrėskite kepimo pabaigoje. Į...
Šokoladinis pyragas su apelsinais

Šokoladinis pyragas su apelsinais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti. Kambario temperatūros sviestą paplakite...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Kalėdinis tortas

Kalėdinis tortas 6 asm.

Plakikliu apie 2–3 min. plakite grietinę, supilkite į cukrų ir toliau plakite masę dar apie 5–6 min., kad cukrus visiškai ištirptų. Sausoje keptuvėje lengvai apkepkite susmulkintus graikinius riešutus. Kiekvieną biskvitinį sausainį panardinkite į...
Itališka pica

Itališka pica 4 asm.

Pica Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite...
Avižų kisielius

Avižų kisielius 5 asm.

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos. Palikite 24 valandoms rūgti. Tada duonos riekę išimkite. Dribsnius per smulkų sietelį nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite – jų jau neprireiks. Nuo avižų likusį skystimą...
Aguonų tortas su varškės kremu

Aguonų tortas su varškės kremu 12 asm.

IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik už...
Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais

Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais 8 asm.

PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ. Į prikaistuvį supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas jų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės. Dėkite...
Mielinis bandelių su aguonomis pyragas

Mielinis bandelių su aguonomis pyragas 12 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje...
Prancūziškas kalėdinis vyniotinis

Prancūziškas kalėdinis vyniotinis 8 asm.

Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su 100 g miltelinio cukraus, suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, viską gerai sumaišykite. Baltymus išplakite, suberkite likusį miltelinį cukrų, atsargiai įmaišykite į...
Itališkas kalėdinis pyragas („panettone“)

Itališkas kalėdinis pyragas („panettone“) 10 asm.

Mieles išleiskite šiltame vandenyje, įberkite 100 g miltų, sumaišykite, uždenkite indą ir palikite šiltai 3 valandoms. Paskui įpilkite šiek tiek šilto vandens, suberkite dar 100 g miltų, leiskite pastovėti 2 valandas. Likusius miltus supilkite į...
Pyragas su persikais

Pyragas su persikais 4 asm.

Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus. Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaiš...
Žagarėliai

Žagarėliai 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Berkite miltus. Viską sumaišykite, minkykite tešlą, kuri neturi lipti prie rankų, turi lengvai kočiotis. Labai gerai jei tešla kuri laiką palaikysite šaldytuve, bet nėra būtina. Tešlą iškočiokite, pjaukite...
Sušis

Sušis 4 asm.

Kadangi keičiasi laikai, pas mus keičiasi ir kūčių stalas, mūsų šeima gamina suši.