Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 43 puslapis

Vokiškas štolenas

Vokiškas štolenas 6 asm.

Džiovintus vaisius nuplaukite ir pamirkykite brendyje per naktį. Šiltame piene ištirpinkite mieles, pridėkite šaukštą cukraus ir dalį persijotų miltų. Viską pusvalandį palaikykite šiltai. Persijokite likusius miltus, sudėkite minkštą sviestą,...
Šokoladinė Kalėdų eglutė

Šokoladinė Kalėdų eglutė 6 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Varškės pyragas

Varškės pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi. Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys...
Pagerinti kūčiukai

Pagerinti kūčiukai 10 asm.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keliolikai minučių pabrinkti. Paskui nusunkite ir paskleiskite ant lentelės ar lėkštės, kad apdžiūtų. Mieles ištrinkite šaukštu cukraus. Pašildykite pieną iki kūno temperatūros ir supilkite į didelį...
Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai 10 asm.

Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlai, suberkite likusią dalį miltų, įpilkite aliejaus, suberkite...
Paprastas kaip trys kapeikos obuolių pyragas

Paprastas kaip trys kapeikos obuolių pyragas 6 asm.

Kepimo formai ~15*15 cm. reikės tiek ingredientų. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną, kurį prieš tai šiek tiek patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų. Kiaušinius išplakite...
Traškūs sausainiai

Traškūs sausainiai 6 asm.

Išplakite minkštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Sumaišykite išsijotus miltus su prieskoniais bei kepimo milteliais. Tešlą gerai išminkykite ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai. Iškočiokite iki 3-5 mm storio ir išspauskite norimos formos...
Pyragas Angelo ašaros

Pyragas Angelo ašaros 6 asm.

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...
Meduoliai

Meduoliai 12 asm.

Mūsų šeimos kalėdine tradicija tapo meduolių gaminimas ir jų puošimas, į kurį įtraukiami net kaimynai, nes meduolių būna tiek daug, kad vieni tiesiog nespėtume. Tai puiki stalo dekoracija ir graži dovanėlė artimiems draugams. O svarbiausia ne tik gražu, bet ir labai skanu.

Saldi svajonė

Saldi svajonė 6 asm.

Gaminame biskvitą: Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu...
Traški avižinė košė su obuoliais

Traški avižinė košė su obuoliais 2 asm.

Gaminame košę: Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją. Gaminame traškučius: Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Nuostabusis tortas „Napoleonas“

Nuostabusis tortas „Napoleonas“ 6 asm.

​​ Visuomet TIKRASIS „Napoleonas“ gaminamas tešlą kapojant peiliu, bet aš, kad būtų greičiau, tiesiog greitai suminkau – ir manau, kad skonis ir papločių tekstūra mažai kuo pasikeičia. Į dubenį suberkite miltus ir į juos burokine trintuve vis...
Pats skaniausias mamos medaus tortas

Pats skaniausias mamos medaus tortas 6 asm.

Nė viena svarbi šeimos šventė neapsiena be pačio skaniausio mamos medaus torto. Ne išimtis ir ateinančios Kalėdos, nes jų proga ir vėl mėgausimės šiuo nuostabiu nepakeičiamu saldėsiu. Atrodo tai toks elementarus ir paprastas tortas, tačiau paprastume ir slypi puikus skonis, kuris ne tik puošia šventinį stalą, bet ir pamalonina visų skrandukus.

Kokosiniai saldainiai su braškėmis

Kokosiniai saldainiai su braškėmis 6 asm.

Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius... Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės. Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite. Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 š...
Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 6 asm.

Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, tirpintą sviestą ir medų, viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (iš karto visų miltų siūlau nenaudoti, galbūt reikės kiek mažiau) ir prieskoniais, į mišinį suberkite į kiauš...
Sausainiai su riešutais

Sausainiai su riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų. Šaukštu formuokite...
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis

Saldus maskarponės sūrio vyniotinis 6 asm.

Sausainius sutrinkite su trintuve. Suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite konjaką. Cukraus sirupą supilkite į sausainių - kakavos masę ir užminkykite tešlą. Tešla tolygiai paskirstoma...
Saldūs cinamoniniai riešutai

Saldūs cinamoniniai riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite. Kiauš...
Vaniliniai prieskoniniai riešutai

Vaniliniai prieskoniniai riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite....