1,5 l vandens užvirinkite. Krakmolą sumaišykite su trupučiu šalto vandens. Spanguoles su cukrumi ir likusiu vandeniu suplakite elektriniu trintuvu. Nuolat intensyviai maišydami su vandeniu sumaišytą krakmolą lėtai supilkite į verdantį vandenį....
Spanguoles supilkite į formą. Jas užpilkite grietinėle, cukrumi, įmeskite kelias rozmarinų šakeles ir skrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tokį garnyrą gardu tiekti su paukštiena ar žvėriena.
Pieną maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite. Miltus sumaišykite...
Sumaišykite visus produktus skirtus marinatui ir gerai įtrinkite žuvį iš abiejų pusių. Susukite žuvį į pergamentinį popierių arba maistinę plėvelę ir dėkite šaldytuvą mažiausiai parai. Pagaminsite per 20 min., neskaičiuojant marinavimosi laiko....
Svogūnus išvirkite su spanguolėmis ir apelsinų sultimis. Masę pertrinkite per sietelį ir sukrėskite atgal į puodą. Supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, pagal skonį įberkite cinamono, kvapiųjų pipirų grūdelių, saliero šaknies miltelių,...
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleiskite trynius. Persijotus miltus sumaišykite su maltais riešutais ir berkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę...
Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto...
Atkreipkite dėmesį:
Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina. Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Ruošimo eiga:...
Patarimas:
Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.
Ruošimo eiga:
Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą...
Sviestą išsukite su cukrumi (nepamirškite ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilkite grietinę, suberkite citrinos žievelę, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą. Gerai išminkiusios, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min....
Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi, miltais, kiaušiniais ir kepimo milteliais. Tešlą išminkykite ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Ji turi būti tokia, kad būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus. Įdarui išsukite kiaušinius su cukrumi...
Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir, uždengę drobe, 15 min. laikykite šiltai. Iš...
Dubenyje sumaišykite 3 puodelius miltų, sausas mieles, cukrų ir druską. Suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausis trupiniai. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite kambario temperatūros pieną bei įmuškite kiauš...
PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą (ne karštą!) pieną ir šaukštą cukraus. Sumaišykite ir palikite pastovėti porą minučių, kol mielės ištirps ir masė suputos. Tuomet suberkite miltus, cukrų (70 g), druską ir įmuškite kiauš...
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvė...
Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos...
Iš cukraus išvirkite tirštą sirupą. Vynuoges užmaukite ant medinių pagaliukų. Kiekvieną panardinkite į cukraus sirupą, o paskui - į šaltą vandenį. Padėkite išdžiūti taip, kad viena su kita nesiliestų.
Želatiną užpilkite keliais šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. 500 g uogų sudėkite į puodą, suberkite cukrų (porą šaukštų palikti), įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Ataušusią tyrę sumaišykite su citrinų...