Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 46 puslapis

Cukatų sausainėliai

Cukatų sausainėliai 6 asm.

Cukatas smulkiai sukapokite. Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinų sultis ir žievelę išsukite iki purios masės. Miltus ir kepimo miltelius sijokite tiesiai ant šios masės ir suminkykite.  Iš paruoštos tešlos suritinkite mažus kamuoliukus. Juos...
Kavos sausainiai

Kavos sausainiai 6 asm.

Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį į...
Cukriniai pinigėliai

Cukriniai pinigėliai 6 asm.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje sviestą sumaišykite su aliejumi. Elektriniu maišikliu plakite, kol masė pasidarys vienalytė (apie 2 min.). Toliau plakdami po truputį suberkite cukrų (...
Persikų pyragėliai su užrašais

Persikų pyragėliai su užrašais 8 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Traškios apkepėlės

Traškios apkepėlės 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 6 asm.

Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį. Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų  indą ir išlydykite vonelėje virš garų.  Bananus sutrinkite šakute, sumaiš...
Pusiau trapi tešla (kočiojama)

Pusiau trapi tešla (kočiojama) 10 asm.

Grietinę išplakite su tryniu, žiupsneliu druskos ir cukrumi, sudėkite į išsuktą kambario temperatūros sviestą, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
Minkšta trapi tešla (spaudžiama konditeriniu maišeliu)

Minkšta trapi tešla (spaudžiama konditeriniu maišeliu) 10 asm.

Trynius išplakite su cukrumi, supilkite lydytą, bet jau praaušusį sviestą ir, toliau plakdama (patogiausia – elektriniu plakikliu su tešlos antgaliais), suberkite miltų ir krakmolo mišinį. Paskui atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus....
Trapi tešla (kočiojama)

Trapi tešla (kočiojama) 10 asm.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
Kapota tešla

Kapota tešla 10 asm.

Sumaišykite miltus su cukrumi, ant mišinio uždėkite iš šaldytuvo išimtą sviestą (jį galima stambiai sutarkuoti – reikės mažiau kapoti). Kapokite vienu ar dviem peiliais, kol visi sviesto gabaliukai apsivels miltais. Į miltų kauburėlyje suformuotą...
Citrininis manų kruopų pyragas

Citrininis manų kruopų pyragas 10 asm.

PARUOŠKITE SIRUPĄ: Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Išspauskite citrinų sultis ir virkite dar kelias minutes. Tuomet išjunkite ugnį. Visiškai atvėsinkite....
Kalėdinis imbierinis namelis

Kalėdinis imbierinis namelis 8 asm.

Kambario temperatūros sviestą sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinusi nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti. Atvėsusią masę sukrėskite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plakikliu....
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis

Keksiukai su citrinomis ir aguonomis 6 asm.

Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite. Skystą masę supilkite į sausus...
Keksiukai su staigmenėle

Keksiukai su staigmenėle 4 asm.

Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Moliūgo ir sūrio keksiukai

Moliūgo ir sūrio keksiukai 6 asm.

Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite druską, cukrų, pipirus, šaukštą moliūgų sėklų, prieskonines žoleles. Viską gerai išmaišykite. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, sukrėskite moliūgų tyrę ir viską...
Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“

Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“ 6 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti). Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite....
Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis

Rauginti kopūstai su moliūgais ir žolelėmis 6 asm.

Supjaustykite moliūgą postambiais gabalėliais ir pabarstykite cukrumi bei palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys. Susmulkinkite kopūstus, pertrinkite juos su druska ir sumaišykite su smulkintomis žolelėmis. Į paruoštą indą dėkite kopūstus,...
Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais

Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir obuoliais 4 asm.

Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą. Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad...
Apelsininis pyragas su migdolų riešutais

Apelsininis pyragas su migdolų riešutais 6 asm.

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...