Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 47 puslapis

Virti kukurūzai su sviestu

Virti kukurūzai su sviestu 2 asm.

Pripilkite daug vandens į tokio dydžio puodą, kad jame tilptų visos burbuolės ir nebūtų išlindusios iš vandens. Puodą užvirinkite, įberkite šaukštelį cukraus ir sudėkite kukurūzus, virkite lygiai 4 min. (ne ilgiau, nes kuo ilgiau kukurūzai verda,...
Vanilinis pudingas

Vanilinis pudingas 4 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą, žiupsnelį druskos ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite šluotele, tuomet įmaišykite kiaušinių trynius. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami šluotele, kad nesukristų į gumulė...
Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu

Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu 6 asm.

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla)...
Blynai su grūdėta varške

Blynai su grūdėta varške 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)     Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaiš...
Nekeptas bananų tortas

Nekeptas bananų tortas 6 asm.

Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.     Bananus supjaustykite griežinė...
Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais

Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais 7 asm.

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.     Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir...
Vaniliniai varškės blyneliai

Vaniliniai varškės blyneliai 3 asm.

Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite...
Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu

Filo tešlos pyragas su moliūgų džemu 5 asm.

Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais. Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą. Užpilkite...
Kreminis pyragas su sausainių pagrindu

Kreminis pyragas su sausainių pagrindu 6 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite grūstuvėliu arba elektriniu smulkintuvu, sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, keptuvėje paskrudintais riešutais ir vaniliniu cukrumi. Masę drėgnu delnu suspauskite į kepimo popieriumi išklotą...
Citrininis moliūgų pyragas

Citrininis moliūgų pyragas 8 asm.

Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.    Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo...
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Varškės „Tinginys“

Varškės „Tinginys“ 4 asm.

Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų. Dž...
Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“

Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“ 5 asm.

Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol...
Migdolų ir obuolių pyragas

Migdolų ir obuolių pyragas 6 asm.

Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite. Orkaitę įkaitinkite iki...
Ryžių dribsnių košė su juodaisiais serbentais

Ryžių dribsnių košė su juodaisiais serbentais 3 asm.

Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Suberkite ryžių dribsnius, maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Virkite kelias minutes, kol ryžių dribsniai suminkštės, tačiau vis...
Morkų cimesas

Morkų cimesas 4 asm.

Šis patiekalas ypatingas tuo, kad gali būti patiekiamas kaip desertas, o įmaišius į jį mėsos – kaip karštasis užkandis.

Chala

Chala 6 asm.

Mieles ir cukrų įmaišykite į pusę stiklinės šilto vandens. Įberkite šiek tiek miltų ir palikite 15 minučių. Aliejų, 2 kiaušinus ir druską suplakite, supilkite į mielių tešlą, tada supilkite miltus ir minkykite, kol masė nebelips prie dubens kraštų...
Įdaryta žuvis

Įdaryta žuvis 5 asm.

Žuvį išdarinėkite: atsargiai ištraukite nugaros kaulą kartu su šonkauliais. Išimkite minkštimą ir jį pasūdę, pagardinę pipirais, padėkite 20 minučių į šaldytuvą. Oda turėtų nesuplyšti ir nenutrūkti nuo galvos. Tuo metu pakepinkite susmulkintus 2...
Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Bruknių džemas

Bruknių džemas 8 asm.

Bruknes švariai perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite kelias valandas pastovėti. Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite kriaušes. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Per sietelį...