Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 59 puslapis

Pica su kumpiu ir gražgarstėmis

Pica su kumpiu ir gražgarstėmis 3 asm.

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto...
Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!

Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų! 10 asm.

Iš pirmo žvilgsnio graikiško jogurto torto tikrai neatskirsite nuo klasikinio sūrio torto (cheesecake). Tik štai pagrindinis skirtumas: klasikinio sūrio torto porcijoje slepiasi apie 540 kcal ir 37 g riebalų, o štai šiame graikiško jogurto torte – dvigubai mažiau kalorijų ir tik 10 g riebalų.

 

Nepaisant stulbinamo skirtumo tarp šių skaičių, graikiško jogurto torto skonis yra labai panašus į klasikinį sūrio. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata.

 

Galbūt, jei niekam neišduosite savo paslapties, smaližiai nė neįtars, kokia yra šio torto paslaptis. O jūs plačiai šypsositės ir žinosite, ką reiškia tie iki šiol buvę paslaptingi žodžiai „valgau ir lieknėju“. Na, gerai, gal ir ne visai taip, tačiau toks nekaltas (bet nuodėmingai skanus) desertas tikrai nesudarys problemų, kai galiausiai teks pradėti maudymosi kostiumėlių sezoną.

Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičiai su uogiene 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šlakelyje pieno, sumaišykite su cukrumi, miltais, likusiu pienu ir palikite maždaug 15 minučių, kad tešla pakiltų. 2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir už...
Sausainiai – saldžios gėlės

Sausainiai – saldžios gėlės 6 asm.

Kiekvienų metų birželio 1-ąją dieną pasaulyje yra minima ne tik kalendorinės vasaros pradžia, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Vaikų gynimo diena buvo įteisinta daugiau nei prieš 60 metų – 1949-aisiais Tarptautinėje moterų federacijos sesijoje, o pirmą kartą paminėta po metų, 1950-aisiais. Ši diena – tai priminimas visuomenei ir pasauliui apie vaikų teises, skatinimas jas gerbti ir saugoti, raginimas užtikrinti vaikams saugią, ramią, laimingą vaikystę. Tarptautinė vaikų gynimo diena dar kartą mus skatina susimąstyti, kad vaikai – maži ir nekalti, negalintys patys kovoti už teisingumą ir savo teises – turi būti ginami nuo smurto, išnaudojimo, neteisingumo, bado, prievartos... Gerbti ir ginti vaikų teises yra mūsų visų pareiga ir atsakomybė; juk kiekvienas vaikas neabejotinai nusipelnė nerūpestingos, lengvos ir laimingos vaikystės.

Taip pat tokios dienos kaip Tarptautinė vaikų gynimo diena mums primena, kaip visgi kartais mažai dėmesio skiriame vaikams. Paskendę darbuose, nuolat skubėdami, planuodami ir stengdamiesi išnaudoti visas dvidešimt keturias paros valandas, kartais trumpam pamirštame, kad visai šalia auga maži žmogučiai, kuriems mūsų dėmesys – pati brangiausia dovana pasaulyje. Birželio 1-ąją skatiname užversti darbo kalendorius ir prisiminti tikrąsias šeimos vertybes, praleisti laiką drauge su mažaisiais. Susiruošti į iškylą gamtoje, važinėti dviračiais, žaisti kamuoliu, o gal kepti sausainius? Net ne paprastus sausainius, o saldžią ir spalvingą sausainių gėlių puokštę!

Saldžiai gėlių puokštei iškepti nereikės nei daug specialių priemonių, nei išskirtinių įgūdžių virtuvėje – neabejojame, kad tokia pramoga patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Mielos mamos ir tėčiai, atraskite laiko ir praleiskite jį virtuvėje su savo mažaisiais. Juk tokios kartu su šeima praleistos akimirkos yra pačios gražiausios, linksmiausios ir amžiams lieka ryškiausiuose mūsų prisiminimuose.

Aštrusis troškinys

Aštrusis troškinys 6 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams. 2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų...
Pailgų  sumuštinių  batonėliai

Pailgų sumuštinių batonėliai 4 asm.

1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo...
Batonėliai su  šafranu  ir saulėgrąžomis

Batonėliai su šafranu ir saulėgrąžomis 8 asm.

1. Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su pienu. Drungname mišinyje ištirpinkite mieles, įberkite šafrano arba ciberžolės. 2. Miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jeigu reikia, į...
Marinuota lašiša su krapais

Marinuota lašiša su krapais 10 asm.

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu. 2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 8 asm.

1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve. 2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite. 3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
Karštosios kalmarų salotos

Karštosios kalmarų salotos 8 asm.

1. Citriną nulupkite ir išdalykite skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Į verdantį sirupą sudėkite citrinų skilteles ir maišydami kaitinkite 8–10 min. Kiekvieną citrinų skiltelę...
Upėtakiai su porais ir krapų padažu

Upėtakiai su porais ir krapų padažu 6 asm.

1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min. 2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite...
Amerikietiška  pusryčių  duonelė

Amerikietiška pusryčių duonelė 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta. 2....
Indiška duonelė „naan“

Indiška duonelė „naan“ 6 asm.

1. Mieles inde sutrupinkite į drungną vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite jogurtą. Po to pakaitomis pilkite tai aliejaus, tai miltų ir minkykite. Uždenkite ir palikite iškilti dvigubai – tam prireiks maždaug 2 valandų. 2. Orkaitę į...
Prancūziški  raguoliai

Prancūziški raguoliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti. 2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi iš...
Indiški  pusryčių  rageliai  su sezamais

Indiški pusryčių rageliai su sezamais 6 asm.

1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu. 2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles. 3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol...
Paplotėliai su  slyvomis

Paplotėliai su slyvomis 6 asm.

1. Dubenyje išmaišykite mieles, cukrų ir pieną. Palaikykite, kol ims rastis burbuliukų. 2. Tuomet suberkite miltus, druską, aliejų ir mediniu šaukštu sumaišykite iki vientisos masės. 3. Minklę 20–25 minutes minkykite rankomis, kol taps elastinga,...
Ant grotelių  kepami  paplotėliai

Ant grotelių kepami paplotėliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti. 2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkš...
Naminių  sumuštinių  paplotėliai

Naminių sumuštinių paplotėliai 6 asm.

1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę. 2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens. 3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens. 4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
Sumuštinių  paplotėliai  su varške

Sumuštinių paplotėliai su varške 4 asm.

1. Dubenyje varškę išsukite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Kitame inde kepimo miltelius suberkite į grietinę, tuomet sukrėskite varškės masę. 2. Sukdami po truputį suberkite miltus. Jei minklė per minkšta, pridėkite dar miltų. 3....
Pyragėliai su  špinatais

Pyragėliai su špinatais 8 asm.

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi. 2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. 3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 4. Dubenį už...