Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 60 puslapis

Šalta žirnelių sriuba su pupų salotomis

Šalta žirnelių sriuba su pupų salotomis 4 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlius ir kepinkite, kol šie suminkštės. 2. Suberkite žirnelius, cukrų, supilkite verdantį sultinį. Virkite 12 min., jei žirneliai švieži, arba 4 min., jeigu š...
Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis

Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, rudąjį cukrų, cukrų ir...
Naminis moliūgų kremas kavai

Naminis moliūgų kremas kavai 4 asm.

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais

Pyragėliai su vištiena ir žirneliais 6 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų. 2. Vištienos kumpelius išvirkite pasū...
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais

Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais 6 asm.

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių. 2. Sviestą ištirpinkite,...
Pyragėliai su  grybais  ir cukinijomis

Pyragėliai su grybais ir cukinijomis 6 asm.

1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę. 2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...
Pyragėliai su  rūkytu  kumpiu

Pyragėliai su rūkytu kumpiu 6 asm.

1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę. 2. Mieles ištrinkite su cukrumi. 3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps. 4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
Sausainiai stiklainėlyje

Sausainiai stiklainėlyje 5 asm.

1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite...
Obuolių sklindžiai

Obuolių sklindžiai 4 asm.

1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. 2. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, plakdami po truputį supilkite pieną. Plakinį supilkite į miltuose padarytą duobutę ir šakute maišykite, kol...
Sumuštinukai su morkų tyre

Sumuštinukai su morkų tyre 4 asm.

1. Batoną supjaustykite riekelėmis, išdėliokite jas kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Pašaukite į 200 °C karščio orkaitę, kad gražiai apskrustų. 2. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Morkas nuplaukite, nuskuskite,...
Pyragaičiai su plikytu kremu

Pyragaičiai su plikytu kremu 4 asm.

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. 2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę...
Krepšeliai su citrininiu kremu

Krepšeliai su citrininiu kremu 4 asm.

Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite...
Smidrų sriuba

Smidrų sriuba 4 asm.

1. Smidrus nuplaukite, sumedėjusius galiukus nupjaukite, daržoves susmulkinkite. 2. Nuskustas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Puode užvirinkite litrą vandens. Įberkite du šaukštelius cukraus, pusę šaukštelio druskos, įdėkite gabalėlį...
Nesaldžios  pusryčių  bandelės

Nesaldžios pusryčių bandelės 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius. 2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene. 3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maž...
Ruginės  bandelės

Ruginės bandelės 5 asm.

1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą. 2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine. 3....
Ledų kokteilis

Ledų kokteilis 4 asm.

1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį. 2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną...
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Aviečių šerbetas

Aviečių šerbetas 4 asm.

1. Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu. 2. Paruoš...
Kasdienės  bandelės  su javų dribsniais

Kasdienės bandelės su javų dribsniais 6 asm.

1. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištirpinkite šlakelyje šilto pieno. 2. Supilkite likusį pieną, druską, cukrų, kmynus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinį ir išplakite. 3. Suberkite miltus, supilkite aliejų ir išminkykite vientisą teš...
Ankstyvo  rytmečio  bandelės

Ankstyvo rytmečio bandelės 6 asm.

1. Sumaišykite visų rūšių miltus. 2. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištrinkite su druska, įpilkite kambario temperatūros pieno arba vandens. Įmaišykite pusę miltų, sirupą (arba cukrų) ir aliejų. 3. Subėrę likusius miltus, kviečių gemalus...