Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 63 puslapis

Sūrio plokštainis su miško uogomis

Sūrio plokštainis su miško uogomis 4 asm.

1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą. 2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą...
Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas 4 asm.

1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite. 2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. 3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys...
Varškėčiai

Varškėčiai 4 asm.

1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus. 2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite. 3. Rankas pamirkant į...
Lietiniai su maskarpone ir migdolais

Lietiniai su maskarpone ir migdolais 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius. 2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone....
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti. 2. Iš tešlos iškepkite...
Vafliai su serbentų uogiene

Vafliai su serbentų uogiene 2 asm.

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite. 2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių...
Vištų kumpeliai su pievagrybiais

Vištų kumpeliai su pievagrybiais 4 asm.

1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas. 2. Kumpelius sudėkite į...
Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais

Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais 2 asm.

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami...
Rupių miltų  duona  su sėklomis

Rupių miltų duona su sėklomis 4 asm.

1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi, supilkite kūno temperatūros kefyrą arba rūgpienį. 2. Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite...
Ruginė duona su spirgučiais

Ruginė duona su spirgučiais 4 asm.

Maišinio ruošimas ir rauginimas 1. Į maišymo indą supilkite išrūgusį raugą (kaip jį paruošti rasite čia: Naminės duonos raugas ), miltus ir vandenį. 2. Maišykite, kol išeisne per kieta, šiek tiek lipni masė, ją uždenkite skepeta ir padėkite š...
Ruginė  duona  su bulvėmis

Ruginė duona su bulvėmis 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“

Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“ 8 asm.

1. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Įmaišykite pusę šaukšto cukraus ir uždenkite švariu rankšluostėliu. Šiltai palaikykite apie 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o pačios masės tūris padvigubės. 2. Tuo...
Ruginė duona

Ruginė duona 6 asm.

Raugo ruošimas: 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu

Makaronai su žaliaisiais smidrais ir sūrio padažu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame ir šiek tiek pasaldintame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebus...
Juoda duona su džiovintomis slyvomis

Juoda duona su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Raugo ruošimas: Vandenį, sausą raugą, ruginius miltus, cukrų ir mieles  gerai išmaišykite, dubenį uždenkite ir palikite šiltai apie 0,5 val. Salyklo ruošimas: Dubenyje sumaišykite salyklą, druską, grūdų ir sėklų mišinį, supilkite aliejų, už...
Juoda duona su  salyklu  ir saulėgrąžomis

Juoda duona su salyklu ir saulėgrąžomis 4 asm.

Maišinio ruošimas Raugą, ruginius miltus, šiltą vandenį  sumaišykite dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir 12–16 valandų palikite, kad išrūgtų. Tešlos ruošimas 1. Salyklą sumaišykite su verdančiu vandeniu ir leiskite pravėsti. Į dubenį su mišiniu...
Naminė  plikyta  duona

Naminė plikyta duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 va landas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Salotos su kepta kiaulienos nugarine

Salotos su kepta kiaulienos nugarine 2 asm.

1. Mėsą supjaustykite riekelėmis. Į gilų indą sudėkite plautus, nusausintus, jei reikia – pasmulkintus, visų rūšių salotų lapus, špinatų lapelius, supjaustytus pomidorus, trupintą fetos sūrį. 2. Apšlakstykite  padažu iš aliejaus, citrinos sulčių...
Krevečių užkandis su trapučiais

Krevečių užkandis su trapučiais 4 asm.

1. Jogurtą išmaišykite su cukrumi, ryžių actu, maltais česnakais ir žiupsneliu aitriosios paprikos. Užpilkite ant krevečių ir palikite 30 minučių.  2. Virtas krevetes sudėkite į indelius ir patiekite su kvietiniais trapučiais. Knyga „Geri...