Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 66 puslapis

Tortas su slyvomis

Tortas su slyvomis 4 asm.

1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes. 2. Iš slyvų išimkite kauliukus....
Suflė su slyvomis

Suflė su slyvomis 4 asm.

1. Piene (šaukštą palikite) išvirkite pusiau tirštą manų košę. 2. Cukrų ištrinkite su kiaušinio tryniu, šaukštu pieno ir sviestu. Sudėkite nuluptas ir sutrintas slyvas, įmaišykite manų košę. 3. Į trynio ir manų masę sukrėskite iki putų išplaktą...
Slyvų tortas

Slyvų tortas 4 asm.

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus atvėsinkite ir su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos. 2. Trynius su 250 g cukraus sukite, kol virs puria mase. Suberkite maltus džiūvėsius, krakmolą, miltus, įberkite...
Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle

Pyragaičiai su slyvomis ir grietinėle 4 asm.

1. Į gilų indą išsijokite 250 g miltų ir kepimo miltelius. Įmaišykite du pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 175 g kambario temperatūros sviesto. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve. Kapodami plačiu peiliu...
Kukuliai su slyvų įdaru

Kukuliai su slyvų įdaru 4 asm.

1. Sviestą ir kiaušinius trinkite tol, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite varškę, džiūvėsius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos. 2. Dvylika slyvų perpjaukite, išimkite kauliukus. Likusias supjaustykite kubeliais, sumaišykite su medumi, 100 ml...
Salotos „Mango salsa“

Salotos „Mango salsa“ 2 asm.

1. Mangą, pomidorą, geltoną saldžiąją papriką, svogūną ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate aštriai, išimkite iš pipiro sėklas ir sėklalizdžius. 2. Suberkite į salotas cukrų, pipirus, įpilkite žuvų padažo ir žaliosios citrinos...
Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Naminė pica

Naminė pica 2 asm.

1.Tris pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, 10 min. palaikykite, kol suminkštės, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite pomidorus, miltus, parmezaną, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, raudonėlius, druską ir pipirus....
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 4 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Po truputį berkite miltus ir maišant kaitinkite ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo dugno. Puodą statykite į šaltą vandenį ir plakdami elektriniu...
Pyragas su juodaisiais serbentais

Pyragas su juodaisiais serbentais 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę, suberkite rudąjį cukrų ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol pradės skirtis skystis ir kriaušės suminkštės, bet neištiš. 2. Suberkite nuplautus serbentus ir maišydami užvirinkite....
Baltymų tortas su raudonaisiais serbentais

Baltymų tortas su raudonaisiais serbentais 4 asm.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą ir 140 g cukraus trinkite, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite trynius. Miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir šaukštą citrinų žievelių sumaišykite, suberkite į sviesto masę ir išsukite. 2....
Baltymų pyragaitis

Baltymų pyragaitis 4 asm.

1. Dideliame inde baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. 2. Įberti šaukštą cukraus, išplakite, įberkite kitą šaukštą, išplakite ir taip darykite, kol visas cukrus bus įplaktas. 3. Atsargiai įmaišykite actą ir miltus. 4. Skardą iš...
Šokoladinis pyragas su miško uogomis

Šokoladinis pyragas su miško uogomis 4 asm.

1. Šokoladą sukapokite ir suberkite į dubenį. Sudėkite sviestą, supilkite kavą, viskį. Dubenį statykite į karšto vandens vonelę ir palikite, kad šokoladas ir sviestas ištirptų. Masę perpilkite į didesnį dubenį. 2. Į šokoladą suberkite cukrų ir...
Tortas su uogomis ir maskarpone

Tortas su uogomis ir maskarpone 4 asm.

1. Iš biskvito išpjaukite kepimo formos dydžio skritulį. Formą išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite biskvitą.  2. Braškes supjaustykite gabalėliais, saujelę gražesnių atidėkite papuošimui. 3. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje....
Sūrio pyragas su vynuogėmis

Sūrio pyragas su vynuogėmis 4 asm.

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve. 2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm...
Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis

Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis 4 asm.

1. Baltymus išplakite su cukrumi. Supilkite pravėsusį ištirpintą sviestą, suberkite miltus. Maišykite, kol pasidarys vientisa, blizgi, grietinės tirštumo tešla.  2. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Tešlą šaukštu sudėkite skrituliukais....
Sūrio pyragas su braškių padažu

Sūrio pyragas su braškių padažu 4 asm.

1. Apskritą 20 cm skersmens atsegamą skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Masę sudėkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje. 2. Įdarui varškės sū...
Močiutės pyragaičiai su uogomis

Močiutės pyragaičiai su uogomis 6 asm.

1. Sviestą supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su miltais, 50 g cukraus ir trupučiu druskos. Maišydami mediniu šaukštu, įpilkite 5–6 šaukštus vandens. Elektriniu plaktuvu išsukite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite nedidelius rutulius,...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

1. Miltus išsijokite ant stalo, pabarstykite druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltelinį cukrų ir maišykite peiliu iš kraštų už...
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...