1. Iš miltų, ištirpinto sviesto, kiaušinio, žiupsnelio druskos ir 100 ml kambario temperatūros vandens užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, įsukite į foliją ir 30 minučių dėkite į šaldytuvą.
2. Braškes nuplaukite, perpjaukite pusiau.
3. 50 g...
1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą.
2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais...
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, medų. Supilkite su kepimo milteliais išsijotus miltus, įberkite druskos, imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir dėkite valandai į š...
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą palikite 30 minučių.
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apverčiant iškepkite keturis didelius lietinius (galima sudėti ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams).
3....
1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais.
2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo...
1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite....
1. Vieną apelsiną nuplaukite karštu vandeniu ir nušluostykite. Pusę jo žievelės smulkiai sutarkuokite, kitą pusę – plonai nupjaukite. Iš abiejų apelsinų išspauskite 100 ml sulčių, supilkite į karščiui atsparų indą, įmeskite vanilės ankštį,...
1. Iš vanilinio cukraus, sviesto, miltų ir grietinėlės sūrio užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į popierių ir laikykite valandą šaldytuve.
2. Iš tešlos iškočiokite maždaug 2 mm storio lakštą. Formele išspauskite 3 cm skersmens...
1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų)....
1. Mėlynes nuplaukite ir nuvarvinkite. Suberkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol suminkštės.
2. Sukrėskite į marle išklotą sietelį ir palikite sultims išbėgti. Silpnai paspauskite.
3....
1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku.
2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs.
3. Nukėlę...
1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiauš...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų.
2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus.
3....
1. Pusę stiklinės vandens išmaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu ir išspaustomis citrinos sultimis. Suberkite miltus, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite apie 30 minučių.
2. Keptuvėje pakepinkite džiūvėsius. Obuolius...