FeedMySister.com: Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis nuostabus burnoje tirpstantis, lyg šilkinis karamelinis tortas su maskarpone ir karamelizuotais riešutais nesunkiai pagaminamas, jo nereikia kepti. Kuo puikiausiai galite jį pasiruošti savo šventės ar dienos, kai nutarsite juo pasimėgauti, išvakarėse.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šio kepinio, kuris yra be glitimo ir laktozės, receptą įtraukiau ir į savo knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“, patikėkite, jis puikus!
Nida Degutienė (): Špinatai – tarsi pavasario šaukliai, atšilus orams jie patys prašosi į mūsų lėkštes, pusrytinius kokteilius, salotas ir karštus garnyrus. Vitaminų gausa garsėjantys špinatai dar ir nuostabūs natūralūs dažikliai, kurie, įmaišyti į saldžius kepinius, virsta egzotiškai žaliais biskvitais, tortais, keksais ir keksiukais!
Išbandykite salotas, kurios taps puikiu savarankišku užkandžiu, taip pat puikiai suskambės, tarkime, prie keptos mėsos.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai, kad lietuviai jaučia nepaprastai didelę meilę Sakartvelui (Gruzijai) ir gruziniškiems patiekalams, niekam ne paslaptis. Gruziją iš tiesų galima įsimylėti paragavus vieną iš tipinių šios šalies užkandžių – chačiapurį. Tai ypač į picą panašus paplotėlis, kuriame dominuoja trijų rūšių sūris, o pačiame centre it saulė šviečia geltonas kiaušinio trynys!
Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu. Praturtinkite vaflius sūriu ir daržovėmis, tikrai patiks!
Išbandykite gardžius vaflius, kuriems naudojami avižų miltai.
Šiam desertui paruošti prireiks tik 5 ingredientų, o patiekti jį geriausia su trintomis uogomis. Bus fantastiška!
Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.
Kartą iškepus šią purią, švelniai saldžią žydišką pynutę, sustoti neįmanoma – kepsite vėl, vėl ir vėl!
Vienas iš saldumynų, dabar esančių „ant bangos“ – žaliųjų citrinų pyragas. Jei ragavote ir patiko, pabandykite išsikepti namie!
bulviukose.lt: Jei mėgstate savo rankomis ruošti įdomesnius mėsos gaminius, galbūt atėjo laikas vytintai kiaulienai, kuriai daugiau skonio suteiks žaliosios citrinos (laimas) ir džinas.
Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.
Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Svarbiausia yra elastingas, traškus, o kartu ir purus picos padas. Iš esmės šis receptas tinka ir klasikinei picai, tik čia dar dedame ant kraštų sūrio, juos užlenkiame ir taip pasigaminame picą su sūrio kraštu. Jo nedėdami galite pasigaminti ir paprastą picos variantą su šiek tiek mažiau sūrio.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!
Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.
Kreminis skanėstas su traškia karamelės plutele ant viršaus – toks yra tobulasis desertas „crème brûlée“. Daugelis yra jo ragavę, tačiau gana retai kas ryžtasi pasigaminti „crème brûlée“ namuose. Iš tiesų didelio vargo ruošiant šį desertą nėra, tereikia tik šiek tiek tikslumo ir atidumo. Kokios nors šventės proga išbandykite kiek įdomesnį šio deserto variantą, su švelniu grikių poskoniu ir aromatu! Jo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.