1. Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į sirupą kiaurasamčiu sudėkite svarainių skilteles...
1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.
2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite š...
Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
1. Granatų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite, įdėkite saują ledukų ir maišykite, kol ištirps.
2. Paruoštas sultis supilkite į platų indą ir dėkite į šaldiklį, kad sušaltų...
1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.
2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį...
1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.
2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite...
1. Spanguoles sutrinkite mediniu šaukštu ir pro tankų sietelį nuvarvinkite sultis (arba išspauskite sultis sulčiaspaude).
2. Sumaišykite su cukrumi, įpilkite truputį gazuoto vandens ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite likusį gerai atšaldytą...
1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų....
1. Į plaktuvą sudėkite ananasų gabaliukus, įberkite cukrų ir lengvai suplakite. Supilkite jogurtą, vandenį ir gerai išplakite. Pridėkite ledukų ir tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
1. Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite mediniu šaukštu. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite 2–3 valandas pastovėti.
2. Tuomet nukoškite, sudėkite 2–3 šaukštuose šilto vandens iš...
1. Paruoškite raugą: sumaišykite mieles su vandeniu ir miltais. Ruginę duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies.Užpilkite džiūvėsius verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite atvėsti iki kambario...
1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.
2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
1. Mėtų lapelius nuskabykite ir sutrinkite su cukrumi (kelis palikite gėrimui papuošti).
2. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis, o trečią supjaustykite plonais griežinėliais. Į plaktuvą sudėkite trintas mėtas (arba tik perkoštą sirupą),...
1. 2 kivius supjaustykite griežinėliais, o kitus su cukrumi dėkite į plaktuvą. Supilkite išspaustas citrinų sultis ir viską kelias sekundes paplakite.
2. Supilkite obuolių sultis, pridėkite ledukų ir dar kartą gerai išplakite. Į taures pridėkite...
1. Paruoškite espreso kavą ir sumaišykite su pienu. Laikykite kavą šaldytuve apie 2 valandas.
2. Tuomet supilkite į plaktuvą ir gerai išplakite, pridėkite ledukų ir dar apie 2 minutes paplakite, kol neliks ledukų. Gėrimą supilkite į aukštas...