1. Iš pradžių paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, tarkuotas citrinos ir apelsino žieveles (nepamirškite, kad nutarkuoti reikia tik geltoną / oranžinę vaisiaus dalį, nes po ja esanti balta žievelės dalis yra labai karti), cukrų,...
1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite.
2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių.
2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite...
1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.
2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Paruoškite karamelę:...
1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą.
2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą,...
1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudė...
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, maišydami po vieną sudėkite trynius. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir suberkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite.
2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite tešlą ir...
1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
1. Kriaušes perpjaukite pusiau (jeigu norite, galite nulupti), išimkite sėklas ir išskobkite šiek tiek minkštimo. Puode įkaitinkite desertinį vyną, sudėkite gvazdikėlius, cinamono lazdelę, kriaušes ir kelias minutes pavirkite. Stebėkite, kad kriaušė...
1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite.
2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...