Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 75 puslapis

Šalta vyšnių sriuba

Šalta vyšnių sriuba 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Į...
Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis

Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys...
Avokadų salotos su lašiša

Avokadų salotos su lašiša 2 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite – ji bus lėkštelė salotoms. Avokadų...
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas 4 asm.

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite). 3. Į...
Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu

Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki). 2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu. 3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro....
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
Avižinių dribsnių sausainukai

Avižinių dribsnių sausainukai 4 asm.

1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas. 2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (...
Vyšniniai keksiukai

Vyšniniai keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje. 2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į...
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas 4 asm.

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis, juos sumaišykite su cinamonu ir ruduoju cukrumi. 2. Išlydykite sviestą, supilkite ant cukraus ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite. 3. Į jau turimą masę suberkite miltus ir „nugesintą“ sodą....
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Saldaus pieno varškės spurgos

Saldaus pieno varškės spurgos 8 asm.

1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus....
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“

Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ 6 asm.

ĮDARO PARUOŠIMAS 1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į š...
Ledai su baltuoju šokoladu

Ledai su baltuoju šokoladu 4 asm.

1. Į puodą supilkite 200 ml grietinėlės ir nuolat maišydamos kaitinkite. Užvirinkite, tuomet sumažinkite ugnį iki mažos, ir maišydamos pavirinkite grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimkite nuo viryklės, sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol iš...
Rabarbarų ir uogų apkepas

Rabarbarų ir uogų apkepas 6 asm.

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų. 2....
Varškės pyragas su spanguolėmis

Varškės pyragas su spanguolėmis 4 asm.

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve. 2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes...
Jogurtinis braškių ir bananų desertas

Jogurtinis braškių ir bananų desertas 4 asm.

1. Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, jogurtą. 2. Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į gautą masę. 3. Suberkite pjaustytas braškes, bananus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.   
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus,...
 Braškių pyragas

 Braškių pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.  2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos virš...
Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba 2 asm.

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą). 2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir...
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba 3 asm.

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite. 2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes)....