Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 76 puslapis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis 2 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų. 2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves,...
Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu

Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite...
Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“

Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“ 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija. 2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje...
Sausainėliai „Dangteliai“

Sausainėliai „Dangteliai“ 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes. 2. Maždaug iki vidurio...
Vegetariškas čili troškinys

Vegetariškas čili troškinys 2 asm.

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels. 2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik...
Valgomos „rožytės“

Valgomos „rožytės“ 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius)...
Baklažanų ritinėliai su mocarela

Baklažanų ritinėliai su mocarela 2 asm.

1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti. 2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir...
Keptas varškės sūris

Keptas varškės sūris 2 asm.

1. Česnako skilteles, alyvuogių aliejų, žolelių mišinį, pipirus, druską ir žiupsnelį cukraus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Varškės sūrį apipilkite mišiniu, gerai įtrinkite ir palikite bent 2–3 valandoms pastovėti. 2. Sūrį...
Napoleono trapukai

Napoleono trapukai 8 asm.

Trupinių tešlos ruošimas: 1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
Kakaviniai keksiukai

Kakaviniai keksiukai 4 asm.

1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus. 2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą. 3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaiš...
Marinuotos stintos

Marinuotos stintos 4 asm.

1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei...
Ekologiškas šokoladinis tortas

Ekologiškas šokoladinis tortas 10 asm.

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais

Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais 6 asm.

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite. 2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
Kavos putėsiai

Kavos putėsiai 4 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens, palaikykite, kad išbrinktų ir ištirpinkite puodelyje virš garų. 2. Dar karštą želatiną išsukite su tirpia kava ir likeriu. 3. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplautus kiaušinius palaikykite kambaryje, kad...
Bulvės su aštriais agurkais

Bulvės su aštriais agurkais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite. 3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3...
Užgavėnių blynai

Užgavėnių blynai 5 asm.

1. Kiaušinius išplakite dubenyje. 2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens. 3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)
Varškės blyneliai

Varškės blyneliai 4 asm.

Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
Patys greičiausi blynai

Patys greičiausi blynai 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.   3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. 4....
Blyneliai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis

Blyneliai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, berkite miltus, pilkite šiltą vandenį ir užmaišykite vienalytę skystą masę. Palikite valandai, kad išbrinktų miltai. 2. Pilkite aliejų, gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius. 3....
Manų košės blynai

Manų košės blynai 2 asm.

1. Išvirkite manų košę, kiaušinį suplakite su cukrumi. Kai košė pravės, sudėkite į ją likusius produktus ir gerai išmaišykite. 2. Skardą patepkite aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite orkaitėje, kol pagels. Valgykite su uogomis. Recepto...