Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 78 puslapis

Varškės blynai

Varškės blynai 4 asm.

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite. 2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę. 3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu....
Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai 3 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. 2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto. 3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus,...
Ažūriniai blyneliai

Ažūriniai blyneliai 4 asm.

1. Visus produktus suplakite mikseriu. Tešlą supilkite į indelį su skylute. 2. Sausoje keptuvėje formuokite širdelės, gėlytes ar pan. Kai blynelio viršus apdžius, atsargiai apverskite. Skanaus!!! Recepto autorė Ilona
Blynai su maskarpone

Blynai su maskarpone 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje...
Keksiukai-sausainukai

Keksiukai-sausainukai 6 asm.

1. Margariną ir cukrų labai gerai išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius. Bemaišant suberkite: miltus, kepimo miltelius, krakmolą bei vanilę. Įpilkite pieno ir dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Sudėkite gerai iki putų išplaktus kiaušinių...
Moliūginis pyragas

Moliūginis pyragas 6 asm.

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus. 2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
Nėriniuoti blynai

Nėriniuoti blynai 3 asm.

Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve. 1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
Sveikuoliškas pyragas

Sveikuoliškas pyragas 6 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite cukraus arba sirupo „Dan sukker“ ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve. 2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite...
Keksiukai su maskarponės kremu

Keksiukai su maskarponės kremu 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite iki putų. Sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. 2. Į sviestą įmaišykite kiaušinius, miltus, pagal skonį dėkite įdarą (pvz. kakavos, šokolado, riešutų, aguonų ar pan.)....
Migdolinė duona

Migdolinė duona 10 asm.

1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atauš...
Pyragas su vyšnių uogiene

Pyragas su vyšnių uogiene 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C...
Riestainiai

Riestainiai 5 asm.

1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais. 2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
Baltojo šokolado pyragas su obuoliais ir spanguolėmis

Baltojo šokolado pyragas su obuoliais ir spanguolėmis 6 asm.

1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite atvėsti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su sviestu ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 3. Tešlą gerai išmaišykite. Obuolius...
Dvispalvis pyragas su šokoladu

Dvispalvis pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos. 2. Kitame inde iš likusių produktų paruoš...
Keksiukai su „Nutella“

Keksiukai su „Nutella“ 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“. 2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį. 3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais,...
Kuršėnų vyniotinis (improvizacija su juodųjų serbentų uogiene)

Kuršėnų vyniotinis (improvizacija su juodųjų serbentų uogiene) 6 asm.

1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo, į juos sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. 2. Tada atskirai iki standumo išplakite baltymus. Juos šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą (maišykite tol, kol ji taps vientisa)....
Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas

Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. 2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant...
Prancūziškas varškės pyragas

Prancūziškas varškės pyragas 6 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius...
Plikyta duona

Plikyta duona 6 asm.

1. Ruošiant tešlą plikytai duonai miltai užplikomi verdančiu vandeniu. Plikinį reikia pasiruošti iš vakaro. Dubenyje sumaišykite 2 stiklines viso grūdo ruginių miltų ir šaukštą kmynų, maišydama supilkite į miltus 600 ml verdančio vandens. Palikite...
Balta sumuštinių duona

Balta sumuštinių duona 6 asm.

Parduotuvėje vargiai rasite sumuštinių duonos be konservantų ar puriklių, o namuose kepta balta duona skoniu tikrai nenusileidžia pirktinei. 1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, viduryje padarykite duobutę. Mieles sumaišykite su cukrumi ir 2 š...