Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 79 puslapis

Ruginė duona

Ruginė duona 8 asm.

1. Užvirinkite ir atvėsinkite 1 l vandens. 2. Saulėgrąžas, linų sėmenis ir kmynus nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu. 3. Dubenyje sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kvietines sėlenas, kmynus, saulėgrąžas, linų sėmenis,...
Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu 1 asm.

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių. 2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų...
Kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Kepta stirniena su šviežiomis salotomis 6 asm.

1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje. 2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val. 2. Salotų...
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos 2 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas...
Kristaliniai saldainiai

Kristaliniai saldainiai 3 asm.

(Ingredientų kiekis nurodytas 3 saldainiams) Be išvardintų ingredientų, taip pat reikės: medinių lazdelių, 0,5 l stiklainių. 1. Medines lazdeles sudrėkinkite, apvoliokite cukruje ir palikite nudžiūti. Paruoškite stiklainėlius ir priemones...
Minkšta pieno karamelė

Minkšta pieno karamelė 6 asm.

1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C. 2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės. 3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos iš...
Angliški irisai

Angliški irisai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min. 2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite. 3. Maišydama ir prižiūrė...
Minkšti saldainiai

Minkšti saldainiai 6 asm.

1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs. 2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
Vaisinis ryžių plovas

Vaisinis ryžių plovas 2 asm.

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, įpilkite dar grietinėlės arba vandens. 2. Kitoje keptuvėje be jokių riebalų...
Manų košės blyneliai

Manų košės blyneliai 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite. 2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį berkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių...
Sveikosios salotos

Sveikosios salotos 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes. 2. Salierus...
Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais

Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite džiovintus vaisius. 2. Prieskonius sumaišykite su cukrumi ir vaisiais. 3. Tešlą truputį pakočiokite, sudėkite įdarą ir suvyniokite vyniotinį. Patepkite kiaušinio plakiniu ir...
Gaivios daržovių salotos su krevetėmis

Gaivios daržovių salotos su krevetėmis 2 asm.

1. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, išskobkite avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustykite kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgykite arba panaudokite kitam gaminiui). 2. Lukš...
Aromatingi blynukai

Aromatingi blynukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi. 2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį. 3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Užkandėlė su mocarela

Užkandėlė su mocarela 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos. 3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite,...
Graikiška pica

Graikiška pica 4 asm.

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.  2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla...
Karamelės kremas

Karamelės kremas 6 asm.

1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas. 2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą,...
Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais

Šokoladinis vyšnių pyragas su karšto vyno prieskoniais 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišykite. Vyno prieskonius pakaitinkite vyne (neužvirkite), supilkite į vyšnių uogienę ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kiaušinių bei grietinės plakinį ir viską...
Šventinis varškės pyragas

Šventinis varškės pyragas 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakite kiaušinius (vieną baltymą palikite), supilkite nešaltą grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 2. Tešlą padalinkite pusiau ir į vieną pusę įmaiš...