1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.
2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Supilkite grietinėlę ir...
1. Persimonų viršūnėles nupjaukite ir šaukšteliu išskobkite dalį minkštimo. Jei yra sėklų, jas visas išrinkite.
2. Paruoškite įdarą: želė užpilkite 200 ml karšto virinto vandens ir maišykite, kol ištirps. Į puodą supilkite mandarinus su visu...
1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į š...
1. Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
2. Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol svogūnai juo pasidengs.
1. Į verdantį vandenį (ingredientų kiekis nurodytas 1 litrui vandens) suberkite kubeliais smulkintą moliūgą bei cukrų ir pavirkite 5 min.
2. Tuomet supilkite šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties bei imbiero š...
1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite mediniu šaukštu su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą.
3. Kitame inde išmaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite į bendrą masę ir palengva maišykite. Kai tešla taps...
1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek...
1. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
3. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
4. Visas paruoštas tris mases supilkite į vieną indą ir gerai sumaišykite.
5. Į sviestu išteptą skardą supilkite...
1. Apelsinus gerai nuplaukite (galite nuplikyti karštu vandeniu), supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite nuo jų žieveles. Dėkite jas į puodą, suberkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Apie 30 min. virkite, kol suminkš...
1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų.
2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.
2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
1. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, sudėkite į indą ir užberkite 2 šaukštus cukraus bei kardamono. Užpilkite sojos padažo, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val.
2. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Į...
1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus.
2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės.
3....
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase.
3....