Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.
Šio padažo ant salotų nereikėtų padauginti, nes jis ryškaus skonio, tačiau atitaikę reikiamą kiekį džiaugsitės harmoningu, nenuobodžiu deriniu.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.
Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kepiniai su varške yra tobuli! Jei reikėtų pasirinkti tarp dviejų kepinių, iš kurių vienas būtų su varške, o kitas be jos, guldau galvą, kad dauguma lietuvių pasirinktų būtent su varške.
Kepiniui rinkitės mažiau sultingas šaldytas nedideles uogas, tik į tešlą jas įmaišykite dar visai sustingusias. Kepdamos uogos nuo karščio savaime atitirps. Labai svarbu, šaldytų uogų nepadauginti, kad ir kaip norėtųsi, nes keksas taps per drėgnas. Keksui visiškai pakaks pusės stiklinės šaldytų uogų.
Šį skanėstą būtų galima pavadinti savotiška populiariojo Kuršėnų vyniotinio variacija. Jo receptu dalinasi populiarus konditeris Ali Gadžijevas.
Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.
Skanus ir maistingas veganiškas apkepas su obuoliais ir bananais puikiai tiks ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?
Burokėliai mėnesių mėnesius išbūna tvirti, sultingi ir pilni skonio, jais galime mėgautis ir žiemos viduryje, ir net pavasarį. Tačiau šįkart siūlome ne burokėlių klasiką – barščius ar mišrainę, – bet išsikepti smagiai atrodančių blynelių!
Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas.
Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.
Renata Ničajienė (): Citrininis keksas pats tikriausias antigripinas ir vitamino C bomba. Jo tešlą maišau su jogurtu, alyvuogių aliejumi ir speltų miltais ir dar karštą sulieju šviežiai spaustomis citrinų sultimis su medumi. Tai vienas mėgstamiausių mūsų šeimos žiemos sezono kepinių. Jis drėgnas ir neatsivalgomai skanus.
Jei mėgstate mėlynių uogienę, jums patiks ja paskaninta mielinė pynė. Šiek tiek darbo ir laiko prireiks, tačiau rezultatas patiks visiems, o ir paskanaus šio kepinio visas būrys!
Šiam desertui tiesiog neįmanoma atsispirti, ypač, jei jis ką tik pagamintas, patiektas su saldžiu šokolado padažu. Jo receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.
Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!
Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.
Gal visai neprošal būtų pasižadėti kiekvieną savaitę leisti sau bent po mažą pasilepinimą? Vienu tokių galėtų tapti šie paprasti, bet neprasti saldūs blyneliai!
Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!
Nuostabiai atrodančio, lengvučio ir elegantiško deserto receptu dalinasi žinomas konditeris Ali Gadžijevas.