1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų.
2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite.
3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada...
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite.
2. Virtą dar šiltą vištieną šakute suplėšykite taip, kad gautumėte plonyčius plaušus.
3. Vištieną sumeskite į keptuvę su sojų padažu, pagardinkite cukrumi, citrinų sultimis ir...
1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite.
2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir...
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa.
2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai...
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų...
1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą š...
1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus.
2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti.
2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.
3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve.
2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.)
3. Į dubenį sukrė...
1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą.
2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų.
3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis....