„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Cukrus“ 92 puslapis

Lašišų kepsnys su baravykais

Lašišų kepsnys su baravykais 2 asm.

1. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, sumaišykite su austrių padažu, garstyčiomis, aliejumi, pagardinkite cukrumi ir citrinų sultimis. 2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, pamerkite į marinatą ir palikite kelioms valandoms, kad...
Naminis ananasų šerbetas

Naminis ananasų šerbetas 2 asm.

1. Pirmiausia įsitikinkite, kad ananasas gerai prinokęs. Nuplaukite jį, nulupkite žievę, išpjaukite kietą šerdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į trintuvą. 2. Paskui įpilkite vandens, suberkite cukrų ir viską gerai sutrinkite. 3. Gautą masę...
Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius. 2....
Bandelės su prieskoniais

Bandelės su prieskoniais 6 asm.

1. Pašildykite pieną iki 37°С temperatūros. Suplakite kiaušinį su druska. Mieles sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi ir šilto pieno šlakeliu. Supilkite likusį pieną, alyvuogių aliejų ir plaktą kiaušinį. Dalimis įmaišykite miltus. 2....
Makaronai su mėsos kukulaičiais

Makaronai su mėsos kukulaičiais 4 asm.

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai iš...
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Obuolių apkepėlė

Obuolių apkepėlė 4 asm.

1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru. 2. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų,...
Šokoladinis pudingas

Šokoladinis pudingas 4 asm.

1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius. 2. Į kiauš...
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.  3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.   4....
Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)

Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane) 4 asm.

Parmigiana – mano mėgstamiausias baklažanų patiekalas, ruoštas tiek sykių, jog pagaminčiau ir užsimerkusi. Paprastai ji ruošiama pagal vieną daugiau mažiau panašų receptą visoje Pietų Italijoje, iš kurios yra kilusi, vis dėlto kai kurios šeimininkė...
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm

Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm 4 asm.

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.  2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų. 3. Ant baklažanų...
Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu

Avižiniai paplotėliai su bananais ir šokoladiniu padažu 6 asm.

1. Puode išlydykite sviestą, jame ištirpinkite 6 šaukštus cukraus. Įmaišykite sirupą. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite tešlos kauburė...
Mielinis moliūgų pyragas

Mielinis moliūgų pyragas 8 asm.

1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu. 2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir...
Spurgos “Siurprizas”

Spurgos “Siurprizas” 6 asm.

1. Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite grietinės tirštumo tešlą.  2. Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. 3. Už kotelio suimtą uogą panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į verdantį aliejų. 4. Virkite, kol gražiai apskrus. Gatavas...
Saldus makaronų apkepas

Saldus makaronų apkepas 4 asm.

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips). 2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę,...
Troškintos daržovės

Troškintos daržovės 3 asm.

1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarč...
Desertas „Labas rytas“

Desertas „Labas rytas“ 4 asm.

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).   2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
Makaronai su žuvimi

Makaronai su žuvimi 3 asm.

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite...