1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis.
2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų...
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.
2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite,...
Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :)
1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų....
Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje...
1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.
2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.
3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi,...
Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais. Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų...
1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir...
Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės. Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę,...
1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek...
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą,...
1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.
2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiauš...
1. Ištirpykite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite. Kiaušinius ir trynius išsukite su milteliniu cukrumi. Supilkite konjaką, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir sviestą, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlos gumulą į plėvelę ir...
1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio...
1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas. 2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės. 3....