„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Datulės“ 4 puslapis

Kukurūzų miltų košė su figomis

Kukurūzų miltų košė su figomis 5 asm.

1. Kukurūzų kruopas užpilkite grietinėle ir palikite apie valandą, kad išbrinktų. 2. Figas ir datules gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada perliekite verdančiu ir pusvalandžiui pamerkite į su apelsinų sultimis sumaišytą brendį. 3....
Rikotos varškėčiai kriaušėse

Rikotos varškėčiai kriaušėse 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite. 2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į...
Spalvotos kopūstų salotos

Spalvotos kopūstų salotos 2 asm.

1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms. 2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir...
Apelsinų tortas

Apelsinų tortas 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, paberkite ant didelės lentos, įmuškite kiaušinį, stambiai sutarkuokite atšaldytą sviestą ir kapokite, kol neliks sausų miltų. Tešlą suspauskite į vieną gabalą ir 20 min. palaikykite šaldytuve. Paskui iškoč...
Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu smulkintų datulių bei persiko. Perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite...
Datulės su sūriu

Datulės su sūriu 4 asm.

1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis. 2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu. 3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
Gyvasis tortas

Gyvasis tortas 6 asm.

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve. 2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus. 3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
Datulių pyragas

Datulių pyragas 8 asm.

1. Datules susmulkinkite, užpilkite apelsinų sultimis ir pakaitinkite su cinamonų lazdele, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Kambario temperatūros sviestą iki baltos purios masės išplakite su cukrumi, tada vis plakdama po vieną įmuškite kiaušinius ir...