Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Dešrelės“

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose 4 asm.

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis 6 asm.

Kartais prisiminti senuosius patiekalus visai smagu, vienas tokių – mieliniai pyragėliai su dešrelėmis. Tikrai patiks ir šiuolaikiniams vaikams, skirkite laiko, iškepkite ir pamatysite! O dešreles galite išsirinkti žymiai kokybiškesnes nei „anais laikais“.

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai

Žaismingi įdaryti kiaušiniai-peliukai 3 asm.

Užkandis, kuris nustebins ir pralinksmins ir mažus, ir didelius. 

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis 4 asm.

Polentą ypač skanu valgyti su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis bei dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą.

Dešrelės su pupelėmis porų padaže

Dešrelės su pupelėmis porų padaže 2 asm.

Kartais pradžiuginti gali paprastas, tačiau jaukus ir pasotinantis maistas. Pavyzdžiui, šviežios dešrelės, patiekiamos su porų padaže panardintomis pupelėmis. Šiuo receptu vienoje savo knygų dalinasi britas Nigelis Slateris ir dalijasi savo knygoje.
Užsisakykite
15min naujienlaiškius