Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 158 puslapis

Lietiniai su bananais ir šokoladu

Lietiniai su bananais ir šokoladu 4 asm.

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje. 2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip...
Amerikietiški blyneliai

Amerikietiški blyneliai 3 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. 2. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, bet kad kristų nuo šaukšto. 3. Tada į įkaitintą keptuvę pilkite lašelį aliejaus,...
Ažūriniai blyneliai

Ažūriniai blyneliai 4 asm.

1. Visus produktus suplakite mikseriu. Tešlą supilkite į indelį su skylute. 2. Sausoje keptuvėje formuokite širdelės, gėlytes ar pan. Kai blynelio viršus apdžius, atsargiai apverskite. Skanaus!!! Recepto autorė Ilona
Blynai su maskarpone

Blynai su maskarpone 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje...
Nėriniuoti blynai

Nėriniuoti blynai 3 asm.

Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve. 1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
Keksiukai su maskarponės kremu

Keksiukai su maskarponės kremu 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite iki putų. Sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. 2. Į sviestą įmaišykite kiaušinius, miltus, pagal skonį dėkite įdarą (pvz. kakavos, šokolado, riešutų, aguonų ar pan.)....
Traškūs piršteliai

Traškūs piršteliai 10 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius....
Bulvių sausainiai

Bulvių sausainiai 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, sumalkite mėsmale. 2. Maltas bulves pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotais muskatais. Gerai iš...
Apkepas su raudonaisiais ryžiais

Apkepas su raudonaisiais ryžiais 3 asm.

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite...
Migdolinė duona

Migdolinė duona 10 asm.

1. Sausoje įkaitintoje keptuvėje nuolat maišant (apie 6 min.) apkepinkite migdolus. Ataušinkite, susmulkinkite ir dideliame puode sumaišykite su 450 ml pieno. Virkite apie 15 min. kartais pamaišant, kol masė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atauš...
Viščiukas tabaka

Viščiukas tabaka 4 asm.

1. Viščiuką švariai nuplaukite, nuvalykite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir perpjaukite išilgai krūtinėlės. Gerai išmuškite, nes tada mėsa bus minkštesnė, skanesnė ir geriau iškeps. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite raudonąjį vyną su dž...
Bandelės „Paukščiukai“

Bandelės „Paukščiukai“ 4 asm.

1. Virintame karštame vandenyje ištirpinkite medų, druską ir sudėkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite. 2. Į gautą masę vandenyje dėkite po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol masė taps tokia kaip plastilinas, o jei...
Pyragėliai su raugintais kopūstais

Pyragėliai su raugintais kopūstais 6 asm.

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą....
Gruziniška charčio sriuba

Gruziniška charčio sriuba 6 asm.

1. Nedideliais, kelių centimetrų kubeliais sujaustykite mėsą. Į puodą pripilkite 3 l šalto vandens, sudėkite kubeliais pjaustytą mėsą ir virkite 1,5–2 val. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydamos ir nepamiršdamos nugraibyti susidariusių putų. 2....
Plikyta duona

Plikyta duona 6 asm.

1. Ruošiant tešlą plikytai duonai miltai užplikomi verdančiu vandeniu. Plikinį reikia pasiruošti iš vakaro. Dubenyje sumaišykite 2 stiklines viso grūdo ruginių miltų ir šaukštą kmynų, maišydama supilkite į miltus 600 ml verdančio vandens. Palikite...
Balta sumuštinių duona

Balta sumuštinių duona 6 asm.

Parduotuvėje vargiai rasite sumuštinių duonos be konservantų ar puriklių, o namuose kepta balta duona skoniu tikrai nenusileidžia pirktinei. 1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, viduryje padarykite duobutę. Mieles sumaišykite su cukrumi ir 2 š...
Ruginė duona

Ruginė duona 8 asm.

1. Užvirinkite ir atvėsinkite 1 l vandens. 2. Saulėgrąžas, linų sėmenis ir kmynus nuplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu. 3. Dubenyje sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, suberkite kvietines sėlenas, kmynus, saulėgrąžas, linų sėmenis,...
Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“

Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“ 4 asm.

1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite...
Troškinys su lašiša

Troškinys su lašiša 2 asm.

BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio. 1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus...
Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu 1 asm.

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių. 2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų...