Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 159 puslapis

Kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Kepta stirniena su šviežiomis salotomis 6 asm.

1. Stirnienos kumpį įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis bent jau parą vėsioje patalpoje. 2. Marinuotą mėsą kiškite į kepimo rankovę ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 1-1,5val. 2. Salotų...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. 2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų. 3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dė...
Indiška pomidorų sriuba

Indiška pomidorų sriuba 3 asm.

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų....
Tikra neapolietiška pica „Margherita“

Tikra neapolietiška pica „Margherita“ 4 asm.

Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio miš...
Pomidorų ir rikotos pyragas

Pomidorų ir rikotos pyragas 7 asm.

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite! 1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (...
Troškinys su bolivinių balandų kruopomis

Troškinys su bolivinių balandų kruopomis 2 asm.

1. Supjaustykite morką ir papriką kubeliais, svogūną – žiedeliais, smulkiai sutarkuokite gabalėlį saliero gumbo, pabarstykite raudonėliu ir viską gerai patroškinkite. 2. Suberkite virtas bolivinių balandų kruopas, pasūdykite, pabarstykite...
Veganiškas troškinys su kokosų pienu

Veganiškas troškinys su kokosų pienu 3 asm.

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek...
Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis

Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis 4 asm.

Atkreipkite dėmesį: aušdama sriuba tirštėja, dėl to skysčio kiekį, nurodytą recepte, galite atitaikyti pagal savo skonį. 1. Petražoles nuplaukite, nupjaukite kotelius, juos surinkite ir perriškite medvilniniu siūlu - prireiks sriubai. Petražolių ž...
Falafeliai

Falafeliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, č...
Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi

Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. 2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu

Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite. 2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite...
Agurkų taurelės

Agurkų taurelės 4 asm.

1. Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkštimo. 2. Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalė...
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu 2 asm.

1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais....
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos 2 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas...
Orkaitėje keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir...
Morkos su rozmarinais ir riešutais

Morkos su rozmarinais ir riešutais 6 asm.

1. Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite, išdėliokite karščiui atspariame inde, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, riešutais ir rozmarinų šakelėmis. 2. Kepkite vidutinio karštumo...
Pikantiškas garnyras su burokėliais

Pikantiškas garnyras su burokėliais 2 asm.

1. Burokėlį išvirkite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žolelių mišiniu bei aliejumi ir iškepkite orkaitėje. 2. Avokadą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Į lėkštę š...
Sveikosios salotos

Sveikosios salotos 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes. 2. Salierus...
Žalumynų salotos su varškės kremu

Žalumynų salotos su varškės kremu 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais. 2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdė...
Užkandėlė su pievagrybiais

Užkandėlė su pievagrybiais 3 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. 2. Pievagrybius nuplaukite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 3. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonyčiais šiaudeliais. 4. Daržoves iš...