Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 160 puslapis

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
Gaivios daržovių salotos su krevetėmis

Gaivios daržovių salotos su krevetėmis 2 asm.

1. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, išskobkite avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustykite kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgykite arba panaudokite kitam gaminiui). 2. Lukš...
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 3 asm.

1. Užpilo ingredientus sumaišykite ir valandėlei palikite pastovėti. 2. Salotų lapus suplėšykite arba supjaustykite, burokėlio griežinėlius smulkiai supjaustykite, kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. 3. Viską dėkite į indą, užliekite...
Vištienos salotos su vynuogėmis

Vištienos salotos su vynuogėmis 4 asm.

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis. 2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti. 3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius. 4. Viską...
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis

Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis 3 asm.

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus. 2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek...
Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu

Taupieji pusryčių blynukai su kiaušininiu užtepu 2 asm.

1. Batoną ir sumuštinių duonos likučius išmirkykite piene. 2. Išmirkytus duoną ir batoną sutrinkite, įplakite kiaušinį ir įberkite šiek tiek druskos. Kepkite aliejuje arba įkaitintuose taukuose. 3. Virtus kiaušinius supjaustykite, įdėkite...
Aromatingi blynukai

Aromatingi blynukai 2 asm.

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi. 2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį. 3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi...
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris 4 asm.

Pradėti reikėtų nuo varškės gamybos. 1. Užvirinkite pieną ir atskirai pašildykite rūgpienį. Rūgpienį supilkite į pieną ir išmaišykite. (Knygoje reikia daryti atvirkščiai - pieną supilti į rūgpienį, tačiau mano puodas su pienu buvo didesnis). Atauš...
Užkandėlė su mocarela

Užkandėlė su mocarela 2 asm.

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos. 3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite,...
Graikiška pica

Graikiška pica 4 asm.

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti.  2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla...
Pomidorų užkandėlė su blyneliais

Pomidorų užkandėlė su blyneliais 2 asm.

1. Elektriniu plakikliu gerai išmaišykite visus blyneliams skirtus produktus, apie valandą masę palaikykite šaldytuve, tada šaukštu suformuokite blynelius, iškepkite juos kraštuose riebaluose ir atvėsinkite. 2. Špinatus nuplaukite, stambiai suplėš...
Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais 6 asm.

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro. 2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų. 3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas –...
Karamelės kremas

Karamelės kremas 6 asm.

1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas. 2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą,...
Dzūkiškos bandos

Dzūkiškos bandos 12 asm.

1. Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės. Virtas bulves sutrinkite, žalias sutarkuokite, dalinai nusunkite. Suberkite druską, grietinę ir visą masę gerai išmaiš...
Cukinijų suflė

Cukinijų suflė 8 asm.

1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai). 2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite...
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais

Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais 4 asm.

1. Patepkite formą sviestu. 2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite. 3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
Virtinukai su grybų įdaru

Virtinukai su grybų įdaru 4 asm.

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
Balandėliai su kalakutiena

Balandėliai su kalakutiena 6 asm.

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių. 2. Po kukulį mėsos...