Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 163 puslapis

Makaronų mišrainė su tunais

Makaronų mišrainė su tunais 2 asm.

1. Makaronus išvirkite.  Nupilkite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. 2. Agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustykite,.  3. Į lėkštę dėkite makaronus, ant viršaus suberkite smulkintas daržoves bei sukrėskite tuną su aliejumi. Pagal skonį...
Kiauliena toskanietiškai

Kiauliena toskanietiškai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. 2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių. 3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį....
Obuolių ir svarainių pyragas

Obuolių ir svarainių pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą. 2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Gaivios salotos su vištiena

Gaivios salotos su vištiena 2 asm.

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę,...
Kepta višta su citrina

Kepta višta su citrina 6 asm.

1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite. 2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve. 3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą...
Bulvių ir varškės kukuliai

Bulvių ir varškės kukuliai 4 asm.

1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus. 2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir...
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis

Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis 6 asm.

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje. 2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite. 3. Į kepimo skardą sudė...
Vištiena su morkomis

Vištiena su morkomis 4 asm.

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite. 2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens. 3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...
Žymės: vištiena, morkos
„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis

„Žuveliokų“ margutis su daržovėmis 6 asm.

1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų. 2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite. 3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę. 4....
Žymės: užkandis, Žuvis
Baklažanų apkepėlė

Baklažanų apkepėlė 2 asm.

1. Iš kiaušinio, miltų ir vandens užmaišykite tešlą, pasūdykite ją. 2. Baklažaną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais. Tešloje apvoliokite jo griežinėlius ir apkepkite aliejuje. 3. Iškeptus baklažanus dėkite į kepimo skardą, išklotą...
Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais

Bandelės su sūriu ir džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Užminkykite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje, suberkite druską, cukrų ir gerai sumaišykite. Sukratykite miltus ir minkykite tešlą, paskui supilkite aliejų. Tešla turėtų būti minkšta. Padauginus miltų, ji gali tapti kieta, tarsi guminė. Kad...
Kiauliena ant grotelių

Kiauliena ant grotelių 4 asm.

1. Marinatą ruoškite taip: sumaišykite 3 šaukštus garstyčių, smulkintą česnaką, įberkite maltų pipirų, lauro lapelius, druskos, šaukštelį acto. Viską sumaišykite. 2. Iš kiaulienos suformuokite kepsnius, išmuškite juos plaktuku, skirtu mėsai mušti,...
Varškės keksiukai

Varškės keksiukai 6 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ar kefyru ir palikite 30 min., kad šiek tiek išbrinktų. 2. Kiaušinių trynius suplakite plaktuvu su cukrumi, sudėkite varškę, išsuktą arba atšildytą sviestą, manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir viską gerai iš...
Kavos blynai su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu

Kavos blynai su kondensuotu pienu ir baltu šokoladu 2 asm.

1. Karštoje kavoje ištirpinkite cukrų, sviestą, druską. Atvėsinkite ir išmaišykite su pienu. 2. Vieną kiaušinį suplakite su kava. Visą laiką plakdamos berkite išsijotus kvietinius miltus. 3. Tešlą gerai išplakite, įkaitintą nedidelę keptuvę iš...
Kalakutienos pyragas

Kalakutienos pyragas 6 asm.

1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje,...
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija 4 asm.

1. Cukiniją nulupkite, supjaustykite žiedais ir išimkite iš vidurio sėklas. 2. Paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, smulkintą svogūną, įberkite prieskonius, pagal skonį pasūdykite. 3. Faršą dėkite į cukinijos žiedų vidų. Šaukite į 180 laipsnių...
Brokolinių kopūstų pyragas

Brokolinių kopūstų pyragas 5 asm.

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą. 2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą. 3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos. 4. Brokolinius...
Blynų tortas

Blynų tortas 4 asm.

1. Užmaišykite tešlą iš kiaušinio, miltų, pieno, vandens ir druskos. 2. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus kepkite didelius blynus. 3. Iškepusios didelį jų kalną, kiekvieną lietinį ištepkite karamelizuotu sutirštintu „Rududu“ pienu. 4. Suteptus...